Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 05. 2013. 16:32   >>  16:32

PREKOGRANIČNA VJEŽBA

Spremaju se za poplave

Prva prekogranična vježba zaštite i spašavanja od poplava pripadnika Direktorata za vanredne situacije MUP Crne Gore i Sektora za vanredne situacije MUP Republike Srbije, koja je danas održana na obalama Lima u Beranama, u potpunosti je ispunila sva očekivanja, kazao je v.d. generalnog direktora Direktorata za vanredne situacijemr Ljuban Tmušić.

Spasiocima su nakon četvorodnevne obuke, u dvije radne vježbe, dodjeljeni međunarodni sertifikati.

Obuku su organizovali Direktorat za vanredne situacije MUP-a i FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore, u partnerstvu sa Sektorom za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova RepublikeSrbije.

“Današnja prekogranična vježba predstavlja još jedan u nizu koraka ka unapređenju regionalne saradnje i zajedničkog odgovora na vanredne situacije, jer regionalno povezivanje značajno povećava efikasnost i upotrebljivost svih raspoloživih ljudskih i materijalnih resursa, što u velikoj mjeri poboljšava kvalitet odgovora na vanredne situacije i od izuzetne je važnosti kako bi se pomoć ugroženom stanovništvu pravovremeno ukazala, kao i spriječile veće posljedice“, kazao je v.d. generalnog direktora Ljuban Tmušić.

On je istakao da je od velike važnosti regionalno i šire povezivanje, obzirom na klimatske promjene, globalno zagrijavanje i povećan rizik od nastanka prirodnih katastrofa, čije suposljedice u prethodnom perioduosjetili i građaniCrne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније