Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 05. 2013. 12:53 >> 13:10

VEKTRA

Ročište odloženo za 20. jun

Ročište za glavnu raspravu po tužbi OTP faktoringa i Crnogorske komercijalne banke protiv kompanije Vektra investments, odloženo je za 20. jun, kako bi se advokati upoznali sa nalazom vještaka, o kojem treba da se izjasne.

Prema nalazu sudskog vještaka finansijske struke, Borke Boričić, koji je podgoričkom Privrednom sudu dostavljen u četvrtak, dug kompanije biznismena Dragana Brkovića prema CKB-u, zbog kojeg se vodi parnični postupak, iznosi 1,38 miliona EUR.

Glavnica duga, prema nalazu u koji je agencija Mina-business imala uvid, iznosi 1,2 miliona EUR, ugovorene redovne kamate 154 hiljade, a zatezne 30 hiljada EUR.

Sudija Privrednog suda, Marijana Pavićević, uručila je danas pravnim zastupnicima parničnih stranaka nalaz vještaka finansijske struke, o kojem bi oni trebalo da se izjasne na ročistu 20. juna.

Ona je na prethodnom ročištu, 4. aprila, prihvatila predlog tužioca da se obavi finansijsko vještačenje i tako utvrdi visina duga, zbog čega je za sudskog vještaka imenovala Boričić.

Punomoćnik tužioca, Filip Jovović, ranije je predložio finansijsko vještačenje kako bi vještak uvidom u poslovne knjige parničnih stranaka utvrdio da li je tužilac isplatio Vektri investments novčani iznos po ugovoru o kreditu, kao i da izračuna preostali dug tuženog.

Advokat Vektre Investmenta, Ranko Grbavac, naveo je da tužilac uz tužbu nije dostavio dokaze, odnosno izvode sa računa, da li je, kada i sa kog na koji račun isplatio taj novac.

Tužilac je ponovio da ostaje pri tužbenom zahtjevu da se Vektra investments obaveže da na ime duga plati 1,38 miliona EUR sa kamatom počev od 5. aprila 2011. godine do isplate. Pravni zastupnik Vektre Investments smatra da je sporna visina duga, jer je kredit iznosio oko 1,2 miliona EUR, kao i to što je taj zajam potpisan, ali novac nije legao na račun.

Privredni sud je sredinom februara odbio zahtjev CKB-a i OTP faktoringa za uvođenje stečaja u Vektru investments. Kompanija OTP faktoring, koja se bavi otkupom potraživanja i loših kredita kod CKB, podnijela je krajem novembra 2011. godine Privrednom sudu zahtjev za uvođenje stečaja u više preduzeća u vlasništvu Brkovića, zbog duga od skoro 100 miliona EUR.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније