Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

rtcg.me/Radio Kotor [ Objavila R.B. ]

29. 09. 2016. 20:03 >> 19:45

TRAŽE ODLAGANJE RADOVA

Primorac za sanaciju bazena na proljeće

Vaterpolo klub "Primorac" uputio je danas pismo predsjedniku kotorske Opštine Aleksandru Stjepčeviću u kome ga moli da se, zarad predstojeće vaterpolo sezone i sportskog života u gradu i zemlji, založi za odlaganje radova na sanaciji zimskog bazena za proljeće. Juče je Direkcija javnih radova Stjepčevića obavijestila da su se stekli uslovi za prvu fazu sanacije bazena "Nikša Bućin", te da su, u Direkciji spremni za dogovor sa opštinom i korisnicima bazena oko početka radova.

Iz VK "Primorac" naveli su da imaju saznanje da je početak radova na sanaciji zimskog bazena predviđen za oktobar i da svesrdno podržavaju planirane radove. 

"Srećni smo što je konačno i to došlo na red. Ipak, kako se s radovima planira započeti u trenutku kada je pred kotorskim klubovima početak takmičarske sezone u Euro kupu, Triglav regionalnoj vaterpolo ligi, domaćem Kupu i Prvenstvu, kako s prvim timom tako i s mlađim kategorijama, smatramo da bi planirane radove trebalo odložiti do proljeća naredne godine. Zatvaranje zimskog bazena u oktobru imalo bi nesagledive posljedice po vaterpolo u našoj državi. Oko 500 dječaka i djevojčica iz kotorskih klubova ostalo bi bez mogućnosti treniranja, takmičenja, napredovanja, a to bi značilo gašenje vaterpola u našem gradu. Vjerujemo da nadležnim opštinskim i republičkim institutcijama nije u interesu gašenje najtrofejnijeg sporta u gradu i državi te vas molimo da nam pomognete u nastojanjima da se početak radova na sanaciji zimskog bazena odloži za proljeće naredne godine", stoji u dopisu koji je direktor „Primorca" Dragan Samardžić uputio Stjepčeviću.

Iz Direkcije javnih radova obavijestili su kotorsku opštinu da su, nakon sprovedenog postupka javne nabavke, potpisali ugovor sa kompanijom Erlang iz Podgorice vezano za prvu fazu sanacije bazena Nikša Bućin, čime su se stekli uslovi za njegovo uvođenje u posao. 

"Radovi prve faze podrazumijevaju konstrukcionu sanaciju objekta koji u periodu njihovog izvođenja ne može biti u upotrebi. Takođe vas podsjećamo da Kapitalnim budžetom nisu bila obuhvaćena ukupno potrebna sredstva za sanaciju objekta (cca 2,5 miliona eura) te da planiramo da nastavak aktivnosti realizujemo tokom 2017. godine. Shodno navedenom naša je procjena da ukupno vrijeme u kojem bazen neće biti u upotrebi ne može biti kraće od 5-6 mjeseci", naveli su iz Direkcije.

Podsjećajući da je tradicija bavljenja sportovima na vodi u Kotoru duga i značajna, iz Direkcije su pretpostavili da će to imati za posljedicu značajne aktivnosti koje u Kotoru blagovremeno moraju sprovesti, kako na obezbjeđenju alternativnih lokacija, tako i na usklađivanju kalendara takmičenja. 

"U tom smislu izražavamo punu spremnost da u saradnji sa Vama i zaintersovanim sportskim klubovima – korisnicima bazena dogovorimo i definišemo vrijeme početka navedenih radova i time skratimo period nekorišćenja bazena na najmanju moguću mjeru", navodi se u dopisu direktora Direkcije javnih radova Milana Martinovića upućenom predsjedniku Opštine Kotor Aleksandru Stjepčeviću.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније