Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

29. 09. 2016. 23:26   >>  23:05

"ZNAČAJAN POMAK"

Šegrt: Zdravstvene usluge kvalitetnije

U Crnoj Gori je ostvaren značajan pomak u dostupnosti i kvalitetu zdravstvenih usluga, ocijenio je ministar zdravlja, Budimir Šegrt.

On je, u okviru redovnog sastanka proširenog kolegijuma sa direktorima javnih zdravstvenih ustanova, razgovarao u Budvi o realizovanim i planiranim aktivnostima predviđenim Strukturnim reformama u zdravstvu, racionalizaciji troškova i kontinuiranoj kontroli rada u svim segmentima zdravstvenog sistema.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, razgovarano o izradi programskih dokumenata, usaglašavanju legislative sa zahtjevima Evropske unije i potrošnji ljekova i medicinskih sredstava.

Šegrt je istakao da je zajednički interes svih zdravstvenih institucija da zdravstveni sistem, na svim nivoima dobro i kvalitetno funkcioniše na zadovoljstvo građana.

"Zato je zahvaljući boljem načinu organizacije i novoj energiji, napravljen značajan pomak u dostupnosti i kvalitetu zdravstvenih usluga", kazao je Šegrt.

Na sastanku su predstavljeni i uporedni podaci upućivanja pacijenata na liječenje van državnog zdravstvenog sistema.

"Što ukazuje da je do 20. septembra ove, u odnosu na isti period prošle godine, na liječenje van državnog zdravstvenog sistema upućeno manje oko 5,5 hiljada pacijenata što je, rezultiralo i u finansijskom benefitu od oko 2,5 miliona eura", kaže se u saopštenju.

Državna sekretarka, Mirjana Pešalj, ukazala je na programske aktivnosti i obaveze Ministarstva zdravlja do kraja ove poslovne godine, u cilju postizanja kvaliteta i nivoa zdravstvene zaštite, a po aktivnostima programiranim Strukturnim reformama u zdravstvu.

Predstavnik Vlade sa posebnim ovlašćenjima u Fondu za zdravstveno osiguranje, Sead Čirgić, istakao je da je efekat primjene određenih zajedničkih mjera doveo do smanjenja troškova bolovanja za 14,32 odsto, u odnosu na isti period prošle godine.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније