Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 05. 2013. 08:40   >>  01. 06. 2013. 18:21 1

DODATNE ANALIZE

VIDEO: Drljević - Ferveks povučen preventivno

Agencija za ljekove i medicinska sredstva naredila je povlačenje ljekova ferveks iz crnogorskih apoteka. Ferveks za odrasle i djecu proizvođača „Bristol-Mayers Squibb“ povlači se, nakon što je kompanija „PharmaSwiss Srbija“ saopštila da je iste medikamente privremeno povukla sa tržišta.

Poslije obavještenja dobijenog od kompanije „Bristol-Mayers Squibb“ da je tokom rutinskog pregleda ustanovljeno odstupanje prilikom mikrobiološkog ispitivanje, donijeta je odluka o privremenom povlačenju iz prometa svih serija ljekova ferveks za odrasle i za djecu radi dodatnih analiza, potvrđeno je Televiziji Crne Gore.

Zdravstveno-sanitarna inspekcija će postupiti u skladu sa zakonom i naložiti rješenjem svim distributerima da povuku iz prometa taj lijek, a takođe će izvršiti kontrolu apoteka da li su ispoštovale rješenje o povlačenju.

Direktor Agencije za ljekove i medicinska sredstva Milorad Drljević kaže za Antenu M da je Ferveks povučen iz preventivnih razloga.

,,Taj Ferveks, dakle, nije registrovan u Crnoj Gori i ne nalazi se u prometu u Crnoj Gori, ali smo iz  preventivnih razloga, uz saglasnost sa proizvođačem, ali i uz naše mišljenje da sve proizvode koji imaju slično ili isto porijeklo treba dodatno kontrolisati, predložili Upravi za inspekcijske poslove da povuče iz prometa sve količine Fervexa. Isto je tražio i proizvođač svojom linijom  da se povuče'', kaže Drljević.

Očekuje da će obrade biti urađene u najkraćem roku.

,,Još jednom napominjem da se kompletno povlačenje radi samo preventivno, to ne znači da su te količine Ferveksa kontaminirane ili neispravne i to se odnosi na Fervex koji se ne nalazi u prometu u Crnoj Gori i nije registrovan za promet u Crnoj Gori. U svakom slučaju smo dužni da preventivno djelujemo'', zaključio je Drljević.

Prilog Ljilje Milić, RTCG:

Za RTCG govori Maja Stanković, Agencija za ljekove i medicinska sredstva CG

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније