Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

26. 09. 2016. 18:25   >>  18:04 1

GRADITI NOVE

Bošković: Prebukirani budvanski vrtići

Procenat obuhvata djece predškolskim obrazovanjem je idealan, ali je opština Budva suočena s problemom smještajnih kapaciteta, ocijenio je ministar prosvjete, Predrag Bošković.

On je, boraveći u posjeti Budvi, rekao da to nameće ili izgradnju novog vrtića ili da se neki objekti koji su u opštinskom vlasništvu stave u funkciju Ministarstva prosvjete i koriste u svrhu predškolskog obrazovanja. 

Bošković je, kako je saopšteno, razgovarao s predsjednikom Opštine, Srđom Popovićem i posjetio osnovne škole "Druga osnovna škola", "Stefan Mitrov Ljubiša" i "Mirko Srzentić".

Bošković je rekao da je na sastanku s Popovićem razgovarao o problemima i izazovima obrazovanja u toj opštini. 

On je ocijenio da s obzirom na to da Budva uz Podgoricu ima najdinamičniji rast broja stanovnika, infrastruktura objekata predstavlja limitirajući faktor, zbog čega je sa predsjednikom Opštine razgovarao o budućim koracima za rješenje tog problema. 

"Trenutno najveći infrastrukturni problem predstavlja zgrada Srednje mješovite škole “Danilo Kiš” za čiju je rekonstrukciju najavljenu za iduću godinu izdvojeno 175 hiljada eura", naveo je Bošković.

Kako je saopšteno, Bošković je pohvalio idealan procenat obuhvata djece predškolskim obrazovanjem, ali je rekao i da je Opština suočena sa problemom smještajnih kapaciteta.

"Što nameće ili izgradnju novog vrtića ili da se neki objekti koji su u opštinskom vlasništvu stave u funkciju Ministarstva prosvjete i koriste u svrhu predškolskog obrazovanja", kazao je Bošković. 

On se osvrnuo i na mogućnost otvaranja trećeg privatnog univerziteta u Crnoj Gori i to upravo u Budvi ukoliko, naravno, budu ispunjeni uslovi za njegovo licenciranje. 

Popović je rekao da je upoznao Boškovića sa svim aktuelnim dešavanjima u Budvi kada je riječ o obrazovanju, naglasivši da je Budva grad koji ima oko pet hiljada djece i omladine u sistemu obrazovanja. 

Popović se osvrnuo na prebukiranost vrtića koji je aktuelan problem Opštine, rekonstrukciju Srednje mješovite škole Danilo Kiš, kao i na proces završetka zgrade za prosvjetne radnike. 

On je dodao i to da je Opština pokrenula inicijativu da se osnuje Primorski univerzitet koji će Budvu učiniti univerzitetskim gradom. 

(Mina)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније