Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Vukoman Kljajević, Radio CG

20. 09. 2016. 18:40 >> 18:20

MOJKOVAC

Vrijedna donacija UAE Dnevnom centru

Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Mojkovcu dobio je danas na poklon specijalizovani kombi za prevoz korisnika usluga. Poklon vrijedan 10.000 eura Dnevnom centru uručila je ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE ), Hafsa Al Ulama koja je izrazila zadovoljstvo što će donacija Ambasade podići kvalitet usluga u Dnevnom centru.

"Nadam se da će  usluga besplatnog prevoza uticati na povećanje broja korisnika ove ustanove. Vrlo sam zadovoljna planovima Dnevnog centra i opštine, usmjerenim na uključivanje osoba sa smetnjama i teškoćama u razvoju u društvo i aktivnosti zajednice“, kazala je ambasadorka UAE, najvljujući nastavak sličnih aktivnosti.

Hafsa Al Ulama je izrazila želju da svaka crnogorska opština može da pruža usluge kroz Dnevne centre jer je, kako je kazala, socijalni servis izuzetno značajna podrška djeci i mladima sa smetnjama i teškoćama u razvoju. 

"Mi smo tu da pomognemo i to ćemo činiti", rekla je ambasadorka UAE.

Zahvaljujući na vrijednoj donaciji, direktorica Dnevnog centra Dragica Vučinić je istala da je specijalizovanim kombijem  ta ustanova upotpunila ponudu.  

"Dobijenim kombi vozilom dodatno ćemo olakšati našim korisnicima dolazak u Dnevni centar, s obzirom da je vozilo specijalizovano za potrebe osoba sa invaliditetom. Prevoz djece će se obavljati u skladu sa utvrđenim procedurama, uz pratnju i nadzor stručnih lica. Kao i sve usluge koje pruža Dnevni centar, i ova će biti besplatna za naše korisnike, kojih će, očekujem, biti sve više, budući da je većini roditelja djece sa smetnjama u razvoju prevoz bio najveća prepreka. Sada je to riješeno i želim ovom prilikom da zahvalim ambasadorki Al Ulami na podršci i senzibilitetu koji je pokazala za potrebe korisnika naših usluga“, kazala je Vučinić.

U okviru radne posjete Mojkovcu, ambasadorka UAE je razgovarala sa predsjednikom opštine Dejanom Medojevićem o narednim planovima opštine Mojkovac i Dnevnog centra. 

Dogovoreno je da jedan od zajedničkih budućih projekata bude opremanje senzorne sobe u Dnevnom centru. Tema razgovora bila je i pokretanje inicijative za rješavanje problema sa kojima se suočavaju djeca  ometena u razvoju u Opštini Kolašin koja za sada nema Dnevni centar.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније