Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

rtcg.me/Mina [ Objavila R.B. ]

19. 09. 2016. 18:56 >> 18:37

MINISTAR U POSJETI

Blago povećanje broja učenika na Žabljaku

Broj učenika na Žabljaku blago je povećan, a u narednom periodu biće riječi o novim obrazovnim profilima srednjeg obrazovanja, poručio je ministar prosvjete Predrag Bošković tokom posjete toj opštini.

On je, nakon razgovora sa predsjednikom Opštine, Veselinom Vukićevićem, rekao da su razgovarali na temu obrazovanja.

“On je izrazio zadovoljstvo što su ulaganja prethodnih godina učinila da ova opština živi i bilježi blago povećanje broja učenika, a nema ni otvorenih pitanja kada je riječ o infrastrukturi objekata”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Bošković je, dodaje se, istakao da će se u narednom periodu razgovarati o novim obrazovnim profilima srednjeg obrazovanja.

“Takođe, on se osvrnuo na status vrtića na Žabljaku koji sada radi kao Područna ustanova Javne predškolske ustanove u Pljevljima i najavio da će se u narednom periodu razmatrati mogućnost drugačije organizacije”, dodaje se u saopštenju.

Bošković je zahvalio lokalnoj upravi na razumijevanju i podršci koju pruža obrazovnom sistemu.

Vukićević je pohvalio uspješnu saradnju sa Ministarstvom prosvjete, navodeći kao skorašnje primjere rekonstrukciju elektromreže u osnovnoj i srednjoj školi i rekonstrukciju krova škole u Njegovuđi.

“On je rekao da je lokalna uprava spremna da podrži obrazovne ustanove i da radi na tome da stvori što bolje uslove učenicima Žabljaka”, rekli su iz Ministarstva.

Bošković je danas bio i u Šavniku, gdje je je posjetio Obrazovni centar i održao sastanak sa predsjednikom Opštine Mijomirom Vujačićem.

Bošković je, nakon sastanka kazao da je bilo riječi o negativnom trendu smanjenja broja stanovnika sa kojim se suočava ova opština, kao i o tome što bi Ministarstvo moglo da učini da zainteresuje svršene osnovce da ostanu u svom gradu i u njemu grade svoju budućnost.

Jedno od mogućih rješenja, pored poboljšanja infrastrukture objekata, jeste prilagođavanje obrazovnih programa potrebama ove opštine. Kao primjer, Bošković je naveo obrazovanje za ugostiteljska zanimanja kako bi se formirao kadar koji bi razvijao turistički potencijal Opštine Šavnik.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније