Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

18. 09. 2016. 14:47   >>  14:29

DEKAN I SARADNICI

Fakultet za sport na kongresu u Banjaluci

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Stevo Popović i saradnici u nastavi Jovan Gardašević i Rajko Milašinović učestvovali su na godišnjem kongresu evropske asocijacije za fizičko vaspitanje, koji je organizovan od 14. do 18. septembra u Banjaluci.

 

Iz UCG-a su saopštili da je Popović imao predavanje po pozivu na temu odnosa tjelesne visine sa rasponom ruku, kao njegovog najrelevantnijeg indikatora, te učestvovao na godišnjem sastanku nacionalnih delegata FIEP Europe, gdje se polemisalo o ključnim pitanjima kada je razvoj fizičkog vaspitanja na starom kontinentu u pitanju.

“Rajko Milašinović je izabran da bude dio programa „FIEP-ovi novi lideri“ i prezentovao u poster sesiji svoje najnovije istraživanje kada je tjelesna kompozicija vrhunskih sportista u Crnoj Gori u pitanju, dok je Jovan Gardašević pozvan u svojstvu alumnija, budući da je bio dio istoimenog programa na prošlogodišnjem kongresu koji se održao u Maroku. Zadatak mu je bio da pored prezentacije svog istraživanja, učestvuje u radu radionice koja se priredila u okviru programa novih lidera”, navodi se u saopštenju.

Organizator i ovogodišnji domaćin kongresa je bio Univerzitet u Banjaluci, odnosno Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja.

“Na skupu se razgovaralo o fizičkom vaspitanju i školskom i studentskom sportu, zatim teorijsko-metodološkim osnovama sporta mlađih kategorija, upravljanju procesom takmičenja i priprema sportista, biomedicinskim aspektima sporta i fizičke aktivnosti, teoriji i istoriji sporta i fizičkog vaspitanja, fizičkoj aktivnosti u slobodno vrijeme, menadžmentu u sportu i rekreaciji”, navodi se u saopštenju.

Crnogorska delegacija je u Banjaluku otišla sa idejom da se prijavi da kongres FIEP Europe dovede u Crnu Goru. Navedeno pitanje je inicirano na sastanku nacionalnih delegata na kojoj učestvuje dekan Popović, a preliminarni dogovor je da organizacija prestižnog kongresa vodeće asocijacije u oblasti fizičkog vaspitanja bude dodijeljena crnogorskoj instituciji u 2021. godini. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније