Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

09. 09. 2016. 15:39 >> 15:24
2

PRIJESTONICA KULTURE 2021.

Projekat H.Novog povezuje građane

Koncept "Frenemies" kojim Heceg Novi konkurište za prijestonicu kulture 2021. je izgrađen na prošlosti, ali zasnovan na budućnosti koju želimo da gradimo povezujući kroz taj projekat građane Herceg Novog, Boke Kotorske i Crne Gore, regiona i Evrope, kazala je predsjednica Novog Nataša Aćimović.

"Naš koncept je izgrađen na realnosti - na prošlosti koja nas je spajala, ali i razdvajala, pa čak i sukobljavala. Izgrađen je na činjenici da su Novi nekada osvajali neprijatelji da bi ga zatim gradili na dobrobit građana, a nekada su ga osvajali prijatelji da bi ga ruinirali. Zasnovan je na istoriji koja je pokazala da umijemo jedni drugima, ali i sami sebi da budemo najbolji prijatelji i još bolji neprijatelji. Kao i na mogućnosti da sve to nastavi da se beskrajno ponavlja", istakla je Aćimović.

Ona je naglasila da je koncet ipak, prije svega, zasnovan na budućnostii dugoročnoj viziji da se tim konceptom mogu unaprijediti i svakodnevni život i međudržavna saradnja, infrastruktura i kultura dijaloga.

"Ovo ne bi bilo moguće bez naših gradova partnera - Kotora, Tivta, Budve, kao i Podgorice, Ulcinja, Bara i Cetinja, ali ni bez Dubrovnika, Trebinja, Ljubljane i brojnih drugih gradova čije smo podrške dobili i još uvijek dobijamo", kazala je Aćimović, zahvalivši se predsjedniku i Vladi Crne Gore na razumijevanju i povjerenju.



Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније