Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

01. 09. 2016. 14:28 >> 14:08

REIZABRAN

Bjelica na čelu UO Univerziteta

Prof. dr Duško Bjelica jednoglasno je reizabran za predsjednika Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, koji je oformljen na danas održanoj konstitutivnoj sjednici.

 

"Upravni odbor će i dalje nastojati da donosi odluke koje su u skladu sa misijom Univerziteta Crne Gore da u usaglašenom radu svih svojih jedinica stvara crnogorsko društvo znanja i težnjom da stoji rame uz rame sa razvijenenim evropskim prostorom visokog obrazovanja i naravno u tijesnoj saradnji sa Vladom Crne Gore, kao osnivačem Univerziteta Crne Gore", kazao je Bjelica.

Osim Bjelice, članovi novokonstituisanog Odbora su  prof. dr Gordana Paović-Jeknić,  prof. mr Miran Begić, prof. dr Vladimir Pešić, doc.dr Tatjana Dlabač, prof. dr Željko Jaćimović, mr Vellimir Mijušković, predsjednik Privredne komore Crne Gore, dr Milanko Damjanović, mr Martin Ćalasan, Desanka Radojičić, te studenti Sari Arianna Serhatlić, Miloš Vujošević i Mihailo Đukanović.

Upravni odbor će, kako je saopšteno, biti kompletiran nakon što Vlada Crne Gore imenuje još dva svoja predstavnika shodno Zakonu o visokom obrazovanju.

Konstitutivnoj sjednici prisustvovala je i rektorka Univerziteta Crne Gore, Radmila Vojvodić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније