Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 05. 2013. 17:10 >> 17:13

DAN SJEĆANJA

Pozitivna: Položili cvijeće žrtvama ratova

Potpredsjednica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić i poslanik Srđan Perić, sa predstavnicima Foruma mladih, položili su danas cvijeće na Spomenik svim žrtvama ratova od 1991. do 2001. povodom Dana sjećanja na žrtve deportacije građana BiH iz Crne Gore 1992.

 

Iz Pozitivne je saopšteno da ta partija na taj način izražava posebno poštovanje prema svim žrtvama tragičnih devedestih.

"I činiće sve da se u crnogorskom društvu kao trajne vrijednosti promovišu multinacionalnost i tolerantnost", navodi se u saopštenju Pozitivne dostavljenom Portalu RTCG. 

Stranka Darka Pajovića je istovremeno najoštrije osudila ponovni vandalski čin skrnavljenja spomenika na Pobrežju, zahtijevajući od nadležnih institucija da konačno sprovedu sve aktivnosti kako bi se sprječilo dalje izrugivanje spomen obilježja svim žrtvama ratova 1991-2001.

"Nedopustivo je da se po drugi put u kratkom roku lomi spomen tabla na jednom od prometnijih mjesta u glavnom gradu, i moraju se preduzeti sve mjere kako se takvi nemili događaji ne bi ponavljali", zaključuje se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније