Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 05. 2013. 15:32   >>  15:32

RUŠE IM BARAKE

Mještani Zvjerinjaka traže krov nad glavom

Grupa mještana naselja Zvjerinjak kod Željezare protestovala je ispred zgrade opštine Nikšić, zahtijevajući od čelnika lokalne samouprave da im pomognu u pronalaženju krova nad glavom.

Pravosnažnim sudskim rješenjem, za sjutra je zakazano rušenje  baraka u kojima stanuje 7 porodica sa 50-tak članova.

„Zemljište na kojem su podignute barake vraćeno je vlasniku, odlukom suda još prije 6 godina. Nema više odlaganja obećanja bivšeg gradonačelnika da opština kupi plac i završi grube radove na kućama“, kazao je Hazbo Adrović, koji je prije 3 decenije , kao radnik Željezare, sagradio baraku.

Danas,  protestuje 17 punoljetnih članova naših porodica, a sjutra ćemo dovesti i djecu, stare i bolesne, jer nemamo kuda otići, kazao je Ernest Špatolaj.

Stanari baraka odbili su ponudu vlasnika zemljišta da još jednom odlože selidbu, barem do septembra, rekavši da se jednom mora pronaći siguran krov nad glavom.

 

Gojko Jovanović, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније