Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda; Objavio: I. P. ]

26. 07. 2016. 08:25   >>  08:06 6

NI DA JE LIJEK

Limun skuplji i od svinjetine

Nagli skok cijena limuna u trgovačkim lancima i na pijacama posljedica je rasta nabavne cijene i troškova prevoza tog artikla, saopšteno je iz kompanije "Voli".

Cijena tog popularnog agruma ovih dana dostiže i do tri eura, dok se prije mjesec, dva mogao naći za upola manju cijenu. Trenutno je kilogram limuna skuplji od kilograma piletine i svinjetine, košta koliko i kilogram nemasnog sira, koliko dva kilograma grožđa, odnosno tri i po kilograma breskvi.

"Maloprodajnu cijenu limuna diktira nabavna cijena artikla, carinski troškovi, ali i troškovi prevoza koji su visoki zbog udaljenosti zemlje iz koje uvozimo", saopšteno je Pobjedi iz "Volija".

Navedeno je da se u okviru njihove prodajne mreže trenutna maloprodajna cijena limuna kreće u rasponu od 2.39 do 2.99 eura, u zavisnosti od koncepta objekta.

"Primjenjujemo najniže moguće marže na limunu", naglasili su iz "Volija", i kazali da se u ovo doba godine limun može nabaviti jedino u Argentini.

"Aktuelna visina cijene zadržaće se sve dok ne počne prodaja turskog limuna, a to je otprilike tokom oktobra", pojasnili su iz kompanije, i kazali da trenutna cijena nije specifičnost, jer nije sezona tog voća.

Oni su dodali da nestabilna politička situacija može da uslovi rast cijene limuna.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније