Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

13. 07. 2016. 12:11 >> 11:52
1

ČUVATI ANTIFAŠIZAM

Pajović: Ako spavamo danas, sjutra nas ne čeka

Državna samostalnost i antifašizam vrijednosti su koje treba čuvati i jačati u budućnosti, poručio je predsjednik Skupštine, Darko Pajović, povodom Dana državnosti Crne Gore.

Na današnji dan, kako je rekao, svi treba da se sjete „nesalomivosti duha naših predaka, vizije koju su nam ostavili u amanet, i snage da se ta vizija sprovede“. „Današnji datum je dan za sjećanje, ali i dan kada moramo sebe podsjetiti na obavezu i odgovornost koju imamo pred budućim generacijama“.

„U međuetničkom jedinstvu i zajedništvu svi treba da se radujemo i slavimo, zato što 13. jul simbolizuje dvije fundamentalne vrijednosti na kojima počivamo, a to su državna samostalnost i antifašizam. Na ovim vrijednostima smo izgrađeni, ove vrijednosti moramo da čuvamo, te vrijednosti moramo u budućnosti da jačamo“, naveo je Pajović.

Kako je rekao, „istorija na koju smo smo ponosni nas jednako čini i obaveznim da naša generacija jednog dana uživa slavu koju uživaju naši preci“.

„Da bismo tu slavu zaslužili moramo da stvaramo i njegujemo novu viziju za novo vrijeme. Ta vizija mora biti jačanje zajedništva, solidarnosti i socijalne pravde, ujedinjavanja sa progresivnim narodima Zapada, ali istovremeno očuvanje našeg identiteta na koji smo ponosni“, naveo je Pajović.

Kako je dodao, ako spavamo danas, sjutra nas čekati neće.

„Danas moramo biti vrijedni, kako bi sjutra naša djeca živjela u boljem i pravednijem društvu. Neka nam slava prošlosti na koju nas 13. jul podsjeća budi nadu, neka nam jača volju, i neka nam da snagu da našu Crnu Goru učinimo boljom i uspješnijom“, poručio je predsjednik Skupštine.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније