Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

12. 07. 2016. 15:34 >> 15:22
1

POPOVIĆ PORUČIO

"Objavio sam rat taksistima"

Najviše pritužbi turista u Budvi upućeno je taksi udruženjima zbog enormno visokih računa, koje su morali da plate i po nekoliko desetina puta više u odnosu na reguralnu cijenu. Predsjednik opštine Budva Srđa Popović kazao je za Radio Crne Gore da će biti uporni u suzbijanju takvih pojava.

"Niko nema pravo da utiče negativno na imidž Budve, koja je metropola crnogorskog turizma.Zato ćemo biti uporni i istrajni u suzbijanju pojava kao što je nepoštovanje tarifa u taksi prevozu i dodatno etičkog kodeksa u ponašanju prema korisnicima tih usluga. Mora se voditi kaznena politika, oduzeli smo 30 licenci i pojačanom kontrolom Komunalne policije i Parking servisa uložićemo dodatne napore da sankcionišemo nesavjesne taksise. Uslovno rečeno`objavio sam rat taksistima` i ubijeđen sam da ću istrajati u tome", rekao je Popović

On napominje da siva ekonomija u turizmu ulazi u legalne tokove, a naplata boravišne takse u Budvi ovog ljeta je gotovo stoprocentna.

"Uvođenje naplate boravišne takse u legalne tokove,posebno raduje i potvrđuje da smo se dobro pripremili i organizovali za ovu sezonu.Tu bilježimo rekorde i danas, u odnosu na isti dan prošle godine ,imamao preko 200 hiljada veću naplatu", objasnio je predsjednik Opštine Budva.

Od turističke valorizacija Buljarice neće se odustati, kazao je Popović, i detaljnim urbanističkim planom koji će uskoro biti usvojen korak je bliže njena realizacija. Odbacuje tvrdnje da je donesenim odlukama napravio štetu opštini, a za krivičnu prijavu tvrdi da nema nikakve osnove.

"Detaljni plan Buljarica jedan biće urađen ovih dana, gdje će biti jasno definisano gradsko-građevinsko zemljište. Poznato je da tamo već imamo divlju gradnju, moramo sačuvati taj prostor i podjednako spriječiti dalju devastaciju. Apsolutno sam ubijeđen da Buljarica mora da se valorizuje, razgovarao sam sa mještanima i oni se takođe slažu sa nama, tako da nećemo odustati. Sve što se radi je transparentno,po zakonu i u interesu građana. Zato ne brinem za krivičnu prijavu koja je podignuta protiv mene jer nema nikakvog utemeljenja. Ponudili smo državno zemljište i ni jedan milimetar u privatnom vlasništvu", naglasio je on.

Popović je istakao da će se "Sea Dance" festival, kako je i planirano, održati na Jazu.

"Dogovor sa mještanima je postignut i sve ostalo je na organizatorima u čiji profesionalizam ne sumnjam. Prema najavama,`Sea dance`  oboriće prošlogodišnji rekord od preko 100 hiljada posjetilaca", naglasio je Popović

Gorica Vukićević, Radio CG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније