Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

06. 07. 2016. 13:00 >> 12:40
2

ZA GAŠENJE POŽARA

Nikšićki spasioci dobili novu opremu

Nikšićki spasioci dobili su 50 novih kompleta opreme, vrijedne 23.500 eura, koji će im pomoći da se lakše bore sa šumskim požarima, saopšteno je iz Opštine Nikšić i Fondacije za razvoj sjevera Crne Gore, koja je i obezbijedila opremu kroz projekat „Prekogranična zaštita od požara“.

Kompleti se sastoje od kombinezona za gašenje šumskih požara, protivpožarnih šlemova i opasača, zaštitnih rukavica, naprtnjača za gašenje požara i protivpožarnih metli, kao i četiri lampe za šlemove.

"Pored nabavljene opreme, jednako važnom komponentom projekta smatramo i obuku spasilaca iz Crne Gore i BiH, tokom koje su učesnici imali priliku da unaprijede svoje znanje i vještine kroz dva prekogranična treninga na temu prevencije, zaštite i ublažavanja posljedica požara, kao i da pokažu i testiraju nivo spremnosti i spasilačke vještine kroz dvije prekogranične pokazne vježbe", istakli su iz FORS-a.

Kako su objasnili, tokom obuke spasioci su uvježbavali gašenje požara uz pomoć specijalih vozila, u sadejstvu sa  Avio-helikopterskom jedinicom MUP-a, desantiranje vatrogasaca iz helikoptera, kao i transportovanje i zbrinjavanje povrijeđenih.

"Na taj način smo pokušali da doprinesemo zaokruživanju procesa izgradnje kapaciteta službi zaštite i spasavanja. Obukama i vježbama je prisustvovalo 12 pripadnika Službe zaštite i spasavanja opštine Nikšić, a tim projektom su nastavljene aktivnosti FORS Montenegra i Opštine Nikšić na jačanju kapaciteta Službe zaštite i spasavanja, koje su do sada realizovane kroz nekoliko prethodnih zajedničkih projekata", navodi se u saopštenju.

Projekat „Prekogranična zaštita od požara“ finansira Evropska unija u okviru Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Projekat u Crnoj Gori obuhvata opštine Nikšić, Plužine, Šavnik, Žabljak i Pljevlja, a realizuje ga FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore u saradnji sa Direktoratom za vanredne situacije MUP-a Crne Gore i službama zaštite i spasavanja iz ciljnih opština. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније