Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: O.Z.

04. 07. 2016. 21:16 >> 21:00

PRINC POSJETIO ULCINJ

Razgovarali o obnovi objekata u Starom gradu

Princ Nikola Petrović Njegoš, zajedno sa predstavnicima Fondacije "Petrović Njegoš" i poznatim arhitektom i predsjednikom Međunarodnog savjeta muzeja Francuske (ICOM - International Council of Museums), Benžamen Muton, posjetio je Opštinu Ulcinj, gdje je razgovarao sa predsjednikom Opštine Nazifom Cunguom.

"Ovo je drugi sastanak, nakon što je u prvom preuzeta inicijativa o realizaciji Studije istorijskog nasljeđa i predlozima za restauraciju i uređenje Starog grada", saopšteno je iz Opštine Ulcinj.

Princ Nikola Petrović i čelnici ulcinjske Opštine razgovarali su o aktivnostima koje treba preduzeti na rekonstukciji objekata na Starom gradu.

"Bilo je sugestija o konkretnim aktivnostima koje treba da preduzme Opština Ulcinj u cilju očuvanja i zaštite vrijednosti Starog grada i građevina u njemu. S druge strane, predsjednik Cungu je izrazio svoju zahvalnost Princu Nikoli i kompletnom timu koji je angažovan na ovom projektu i dodao da će lokalna samouprava učiniti sve neophodne mjere u cilju očuvanja vrijednosti Starog grada", navodi se u saopštenju.

Dogovoreno je da se u realizaciju projekta, pored Opštine i fondacija "Petrović Njegoš", uključe državni organi.

"Realizacija ovog projekta je od krucijalne važnosti za ideju kandidovanja Starog grada za međunarodnu kulturnu baštinu od strane UNESKO-a", naglašeno je iz ulcinjske Opštine.

Podsjetimo, Fondacija "Petrović Njegoš" izradiće Studiju graditeljskog nasljeđa i Starog grada u Herceg Novom, a tim povodom, princ Nikola Petrović je prošle nedjelje posjetio naš najzapadniji grad, gdje je razgovarao sa predsjednicom Opštine Natašom Aćimović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније