Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: O.Z. [ Mina ]

04. 07. 2016. 17:13 >> 16:55

OTVORENA REGIONALNA KANCELARIJA

Mladi stub budućih odnosa na Balkanu

Otvaranje Regionalne kancelarije za saradnju mladih Zapadnog Balkana predstavlja važan korak u njihovom povezivanju na ovom prostoru, poručio je ministar prosvjete, Predrag Bošković.

Bošković je danas učestvovao na Forumu mladih Zapadnog Balkana u Parizu, na kome se govorilo o promociji duha izmirenja i saradnje mladih Zapadnog Balkana, a predstavljena je i Regionalna kancelarija za saradnju mladih Zapadnog Balkana.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, Bošković je, učestvujući na Forumu, rekao da otvaranje Regionalne kancelarije za saradnju mladih Zapadnog Balkana predstavlja važan korak u povezivanju mladih ljudi na ovom prostoru.

“Jer oni treba da gledaju u budućnost, a ne u prošlost i da upravo mladi treba da nose svjetlost budućih odnosa na Balkanu zasnovanih na miru i stabilnosti”, poručio je Bošković.

On je podsjetio na svijetli primjer uspostavljanja dobrih odnosa nakon Drugog svjetskog rata između Njemačke i Francuske.

Bošković je pozvao mlade ljude da aktivno učestvuju u politikama koje se bave pitanjima mladih, i da daju svoj doprinos posebno u procesu izmirenja i uspostavljanja boljih odnosa.

On je naveo da u tome podrška Crne Gore neće izostati.

Pored Boškovića na Forumu mladih učestvovali su ministar za urbanizam, sport i Francuske, Patrik Kaner, ministar mladih i socijalnog staranja Albanije, Blendi Klosi, ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Adil Osmanović, ministar mladih i sporta Srbije, Vanja Udovičić, ministar kulture, mladih i sporta Kosova, Kujtim Šalja i direktor Agencije za mlade i sport Makedonije, Marjan Spaseski.

Forum Mladih održava se u okviru Samita “Pariz Balkan 2016”, koji je organizovan u cilju podrške zemljama Zapadnog Balkana u njihovom približavanju Evropskoj uniji jačanjem regionalne ekonomske saradnje i postavljanjem čvrstih osnova za bolje povezivanje i održivi rast cijelog regiona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније