Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 06. 2016. 23:11   >>  23:05 1

NAGRADA MILION

Najveći interes Vlade da se rasvijetli ubistvo Jovanovića

Vlada Crne Gore je, na današnjoj sjednici, donijela Odluku o obrazovanju Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija.

Odlukom je predviđeno formiranje komisije sa mandatom od dvije godine i mogućnošću produženja za još dvije, ako Vlada to ocijeni potrebnim.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović je, zaključujući raspravu po ovoj tački, ocijenio da je, ne računajući porodicu Jovanović, Vlada ta koja ima najveći interes, veći od svih struktura u društvu, da ubistvo Duška Jovanovića bude istraženo i rasvijetljeno.

Potpredsjednica Vlade Azra Jasavić izdvojila je mišljenje uz primjedbu da Odluka nije cjelovita jer nijesu uključeni u rad Komisije svi subjekti koji bi trebalo da budu, dok je ministar pravde Zoran Pažin izdvojio mišljenje uz obrazloženje da Odluka nije dobro pripremljena i pravno konzistentna.

Vlada je usvojenim zaključcima naložila preformulisanje dijela teksta koji se tiče nekih formulacija.

Takođe, Vlada je donijela i Odluku o objavljivanju javne nagrade od milion eura za obavještenje koje bi dovelo do otkrivanja i procesuiranja pred nadležnim sudom izvršioca, odnosno naručioca ubistva Duška Jovanovića, glavnog i odgovornog urednika lista "Dan".

Premijer je, na početku sjednice, čestitao potpredsjednici Vlade Azri Jasavić i ministru poljoprivrede i ruralnog razvoja Budimiru Mugoši izbor za članove Vlade i poželio im uspješan rad, rekavši da izražava nadu da će se svi koji su kroz razne faze popune Vlade postali njeni članovi osjećati kao dio jednog tima posvećenog dobru i napretku Crne Gore i da će svi u Vladi ostvariti zajedničke interese: kratkoročni – da kroz vladu izbornog povjerenja smanje nepovjerenje prema izbornom procesu; dugoročni – povećanje razumijevanja političke tolerantnosti i kontinuirani – rad na svim pitanjima koja se tiču demokratskog i ekonomskog razvoja zemlje.

Na sjednici je konstatovano da predsjednik Vlade privremeno preuzima rukovođenje radom Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, do izbora ministra.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније