Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

24. 06. 2016. 22:35 >> 22:17

JEDNA PRIČA

Drama od Meljina do KCCG, Novljanin spašen

Zahvaljujući prije svega osoblju Bolnice Meljine, a patom helikopterskoj jedinici MUP-a i Kliničkom centru Crne Gore, spašen je život 45-ogodišnjeg Novljanina.

Pacijent je juče ujutru primljen na interno odjeljenje Opšte privatne bolnice Meljine u teškom stanju i ožiivljen zbog srčanog zastoja, priča za Radio Jadran, direktorka Bolnice, dr Olivera Elez. Nakon toga, s obzirom da nije bilo uslova za nastavak liječenja kontaktirali su Klinički centar, organizovali transport sanitetskim vozilom Bolnice i uputili se ka Podgorici. Međutim, već u Kamenarima pacijent je opet doživio srčani zastoj.

"U kolima smo ponovo sproveli reanimaciju i urađena je defibrilacija. Morali smo da se vratimo nazad u Meljine, jer je dalji transport bio visokorizičan. U toku popodnevnih sati bili smo u stalnom kontaktu sa Kliničkim centrom i dr Mihailom Vukmirovićem i dr Nebojšom Bulatovićem koji su bili mišljenja da se pacijent zbog hitne implantacije-ugradnje pejsmejkera mora transportovati u Klinički centar. Zaključeno je da je zbog velikog rizika transport je jedino izvodljiv helikopterom", priča dr Elez.

Porodica je kontaktirala ministra zdravlja dr Budimira Šegrta, a potom je obezbijeđen helikopter MUP-a i transport je organizovan rano jutros. Međutim, svemu je prethodila još jedna dramatična noć i dolazak u Klinički centar.

Jer, pacijent je i tokom noći u više navrata uspješno reanimiran na odjeljenju intenzivne njege u Meljinama. Osoblje ove bolnice pokazalo je nevjerovatnu snagu, znanje i upornost da spase jedan mladi život. Ali, ni tu nije bio kraj drame.

"Po dolasku helikoptera organzovan je transport našom opremom i sa tročlanom ekipom u kojoj smo bili dva tehničara i ja. Na ulazu u Klinički centar sačekala nas je njihova ekipa, ali našem pacijentu je opet stalo srce i ponovo smo ga reanimirali na samom ulasku u KC. Poslije toga dr Vukmirović ga je odmah u sali operisao i ugradio pejsmejker. Sada je u stabilnom stanju", priča dr Elez koja se tek vratila iz Podgorice.

Dodaje da je svom osoblju u Meljinama, posadi helikoptera, Kliničkom centru, svima drago što se sve dobro završilo.

"Svakodnevno spasavamo živote kao redovni posao u Meljinama, samo zaista nikada nije bilo ovako dramatično", priznaje sagovornica Radija Jadran.

Tako je, uz nesebično zalaganje i pratnju ljekara i anestetičara Bolnice Meljine, ovaj Novljanin danas živ. To je još jedna potvrda značaja bolnice i požrtvovanja zaposlenih koji treći mjesec rade bez plate u očekivanju da se riješi status ove ustanove nakon raskida ugovora sa Atlas grupom.

Prilikom nedavne posjete Herceg Novom, premijer Milo Đukanović je najavio da će se tražiti novi partner za privatizaciju Bolnice, kao i da će Meljine ostati u sistemu zdravstva Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније