Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

24. 06. 2016. 18:06 >> 20:57

3.800 KANDIDATA ZA UCG

Za ETF prijavljeno 416, za Pravni 294 kandidata!

Na konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija na Univerzitetu Crne Gore, u prvom upisnom roku, prijave je podnijelo 3.800 kandidata. U studijskoj 2016/2017. godini na Univerzitetu Crne Gore mjesta ima za 3.609 brucoša, od kojih će se njih 1.666 školovati o trošku države.

Sa UCG su saopštili da je za upis na Arhitektonski fakultet podnijeto 67 prijava, Biotehnički 136, Ekonomski 450, Elektrotehnički 416, Fakultet dramskih umjetnosti 36, Fakultet likovnih umjetnosti 31, Fakultet političkih nauka 293, a na Pomorski fakultet 263 prijave. 

Prijave za upis na Fakultet za sport i fizičko vaspitanje podnijelo je 77 kandidata, na Fakultet za turizam i hotelijerstvo 152, Filološki 250, Filozofski 454, Građevinski 139, Mašinski 82, Medicinski 347, Metalurško-tehnološki 52, Muzičku akademiju 11, Pravni fakultet 294, a na Prirodno-matematički fakultet 250 kandidata. 

Polaganje testova iz dva predmeta od značaja za savladavanje izabranog studijskog programa za kandidate koji nijesu imali maturski, odnosno stručni ispit koji se polaže eksterno, a koji žele da se izjednače sa kandidatima koji su ih imali, biće organizovano u ponedjeljak, 27. juna, poručuju sa Univerziteta Crne Gore.

Dopunski ispiti za fakultete i akademije, koji ih organizuju, biće polagani zaključno sa 1. julom, prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnoj tabli i sajtovima univerzitetskih jedinica. Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 5. julom.

Drugi upisni rok za upis u prvu godinu osnovnih studija na Univerzitetu Crne Gore biće raspisan 6. jula, a prijave sa odgovarajućom dokumentacijom podnositi 7. i 8. jula 2016. godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније