Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R. [ Mina ]

21. 06. 2016. 14:15 >> 14:00

DONACIJA ISELJENIKA

Komanskom mostu devet hiljada dolara

Crnogorski iseljenici iz Sjedinjenih američkih država (SAD), na inicijativu Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku, donirali su Zavodu "Komanski most" u Podgorici, medicinsku opremu i materijal vrijedne devet hiljada dolara.

Iz Zavoda je sopšteno da je akcija Generalnog konzulata imala širok odjek među crnogorskim iseljenicima, a posebno među učesnicima tradicionalnog Montenegro golf open turnira 2016, koji je održan u maju.

"Golferi su prikupili devet hiljada dolara, koji će biti usmjereni za nabavku medicinske opreme i materijala, čime će se značajno unaprijediti zdravstvena zaštita korisnika Zavoda 'Komanski Most'", kaže se u sopštenju.

Navodi se da je od tog novca u potpunosti opremljena stomatološka ordinacija, a donirano je i više medicinskih aparata.

Iz Zavoda su kazali da je, nakon što je Generalni konzulat novac uplatio dobavljačima i aparatura instalirana, Zavod posjetio konzul, Amer Cikotić, koji je obišao smještajne i radne kapacitete ustanove.

Navodi se da je direktor Zavoda, Vaselj Dušaj informisao Cikotića o aktuelnostima iz rada ustanove, kao i o pravcima daljeg razvoja.

Iz Zavoda su se, osim Cikotiću, na trudu i na ličnim donacijama zahvalili Ramadanu Ibriću, Abedinu Kandiću, Šimi Bergamu i Generalnom konzulatu Crne Gore u Njujorku, ambasadoru Zoranu Jankoviću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније