Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 05. 2016. 08:16 >> 15:31
33

MIHAILO O SPC

Hoće da CG bude beogradska kolonija

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo, kazao je da Srpska pravoslavna crkva (SPC) želi da Crna Gora bude beogradska kolonija.

 

Mitropolit SPC Amfilohije postavio je u nedjelju pitanje na kojoj sili se temelji Crna Gora, ističući da je “bezuman domaćin koji gradi kuću na pijesku”.

Mihailo je, komentarišući izjavu mitropolita SPC, kazao da je državu Crnu Goru stvarao crnogorski narod, te da se ona temelji na ideji slobode i da drugačije ne smije biti.

“Naša država je slobodna i trebamo braniti slobodu kad god je ugrožena, sa koje god strane. Srpska pravoslavna crkva pretenduje da mi budemo beogradska kolonija, a mi to ne možemo prihvatiti, jer bi to značilo da ćemo izgubiti sve što smo do sada stekli” rekao je Mihailoza Portal Analitika.

On je istakao da je Crna Gora obnovljena država, da je u okviru nje obnovljen jezik, zastava i sve što pripada jednoj državi.

“Mi smo to i ne možemo biti drugo ništa”, poručio je Mihailo.

Пратите нас на

Коментари33

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније