Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 05. 2016. 14:20 >> 14:03

DEMOKRATSKA CG

Napad na Roma ne smije biti nekažnjen

Demokratska Crna Gora najoštrije osuđuje napad na mladog Roma u Podgorici, koji ne smije proći nekažnjeno, jer bi se zanemarivanjem tog, i sličnih nedjela, samo podstakla atmosfera netolerancije i nasilja, ali i produbio diskriminatorski odnos, socijalna, i etnička distanca većinske populacije prema romskoj manjini.

 

“Mi smo svi nužno ljudi, a slučajno pripadnici ovog ili onog naroda, ove ili one nacionalnosti, stoga napad na mladog Roma, koji nikome nije predstavljao prijetnju, daleko je od onog čojstva i junaštva kojim se Crnogorci diče”, saopštili su Demokrate.

Oni su naveli da je poštovanje ljudskih i manjinskih prava za njih imperativ, a princip jednakosti za Demokrate je neprikosnoven, “što dokazuje i naš Program "Pobjede, a ne podjele".

“Da bismo bili pravedna zemlja i društvo ravnopravnih i jednakih, svakom nasilju se mora oduprijeti, jer je iskorijenjivanje rasizma, netolerancije i zločina iz mržnje neophodno, kako bismo koračali ka pobjedama, zajedničkim snagama. Očekujemo da će nasilnici odgovarati i da će njihovo nesavjesno i nečovječno postupanje biti  adekvatno sankcionisano, a da će ovaj, i slični nemili događaji probuditi društvenu svijest i podstaći solidarnost među građanima, kako bi se spriječilo ponavljanje ovakvih nedjela”, poručuju Demokrate.

Podsjećamo, prethodnih dana na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem dva muškarca tuku mladog Roma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније