Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 05. 2016. 19:15 >> 18:58

POTPISAN SPORAZUM

Potrošački problemi isti u regionu

Sporazum o regionalnoj saradnji nacionalnih potrošačkih organizacija Crne Gore, Srbije i Makedonije potpisan je danas u Skoplju.

Osim bolje saradnje, cilj je i snažnija zaštita prava potrošača, posebno u dijelu komunalnih usluga.

Potpisinci sporazuma istakli su da su problemi uglavnom isti u svim zemljama regiona, i da će na taj način bolje koordinirati.

Predsjednica CEZAP-a, Olga Nikčević smatra da nijesu dovoljne aktivnosti prema kreatorima politike i pružaocima komunalnih usluga, već da potrošače treba što bolje informisati i edukovati.

Dodala je da će ubrzo CEZAP uraditi i "Vodic kroz prava potrošača kao korisnika komunalnih usluga".

"Ono sto je problem kod nas, a u regionu je riješeno, jesu savjetovališta za potrošače, u Srbiji i Makedoniji postoje u više gradova, međutim kod nas i pored planova nijesu otvorena. A da su prijeko potrebna govori i činjenica da potrošači svakodnevno pozivaju CEZAP kako bi prijavili razne nepravilnosti", rekla je Nikčević.

Projekat "Otvoreni regionalni fond za modernizaciju komunalnih usluga" finansira njemačka organizacija GIZ.

Dragana Mrkić, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније