Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Portal Analitika/RSE ]

29. 04. 2016. 14:14 >> 13:59

ĆETKOVIĆ O HRANITELJSTVU

Zaboravite predrasude, djeca su sreća

UNICEF je Sergeja Ćetkovića pozvao za prijatelja kampanje "Svako dijete treba porodicu" koja ima za cilj da djeca, umjesto u Domu za djecu bez roditeljskog staranja, rastu i žive u porodici.

Iako privatni život drži daleko od očiju javnosti, Sergej Ćetković za RSE priča o svom životnom iskustvu i zašto je prijatelj kampanje.

"Pošto nijesam od onih koji će konstantno biti u medijima i pričati o svom slučaju, mislio sam da će biti dovoljno da svi oni koji razmišljaju o tome vide moju sreću i sve ono što sam uradio i što mi se dešava... Pričam o  najpozitivnijoj stvari – postati roditelj i da će to biti na neki način i njima podstrek i da će iz mog slučaja naučiti šta treba raditi dalje. Apelujem na sve ljude koji razmišljaju o hraniteljstvu, a na prvom mjestu o usvajanju, da potraže stručnu pomoć u smislu razgovora u institucijama, kao što su centri za socijalni rad. Meni je to bilo od pomoći i ono što je, najbitnije da sami donesu tu, po meni, najveću odluku u životu. Naravno, uz podršku svojih najbližih, svojih porodica i da krenu...“, priča svoje iskustvo Ćetković.

Onima koji još razmišljaju objašnjava da imaju na umu da je dječija i njihova sreća važnija od društvenih predrasuda.

"I da je njihova i sreća te djece bitnija od onoga 'što će reći ljudi' ili šta će se pričati po čaršiji. Tako da onima koji me, tim povodom, pitaju ili priđu na ulici, a bilo je toga više puta, kažem neki savjet i podijelim svoje iskustvo sa njima. I kažem da je moja sreća najbolje iskustvo, najbolji pokazatelj onima neodlučnim šta treba činiti dalje", kazao je Ćetković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније