Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 05. 2013. 20:23 >> 20:23

30 UMJESTO 60 DANA

VIDEO: Brže izdavanje građevinskih dozvola

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Predlog zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata, koji predviđa da se građevinske dozvole izdaju u roku 30, a ne kao do sada od 60 dana.

Ministar turizma i održivog razvoja Branimir Gvozdenović, kazao je da se više od pet godina radi na reformama procesa planiranja, koji treba da obezbijedi punu usklađenost propisa Crne Gore sa pravilima Evropske unije.

"Zakon predviđa da će se ubuduće svi planski dokumenti sagledati obavezno sa plansko tehničkim uslovima, a svaka zainteresovana osoba biće u prilici da elekronskim putem vidi konkretne uslove projektovanja i građenja objekta", rekao je Gvozdenović novinarima nakon sjednice.

Gvozdenović je pojasnio da ako je neko zainteresovan za izgradnju objekta za određeni lokalitet, to će sadržati novi planski dokument u elektronskom obliku.

On je naveo da je do sada je to bio separat koji se donosio sedam dana poslije planskog dokumenta.

"Takođe, sva mišljenja na Nacrt plana institucija , kao što je mišljenje Ministarstva, objavljivaće se na internet stranici tog resora", kazao je Gvozdenović.

On je rekao da iz Ministarstva smatraju da će se transparentnošću tog mišljenja povećati njegov kvalitet, jer na to može uticati javnost.

Gvozdenović je kazao da se novim zakonskim riješenjima predviđa da Predlog lokalnog planskog dokumenta i saglasnost na isti, objavljivaju na stranici Ministarstva, navodeći da je do sada to bila obaveza opština.

"Zahtjev za izdavanje urbanističko tehničkih uslova i izdati urbanistički uslovi objavljivaće se na internet stranici Ministarstva, odnosno organa lokalne samouprave", dodao je on.
Kristina Pavićević, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније