Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 04. 2016. 20:00   >>  19:43 1

LEKOVIĆ SMATRA

"Vlast uništava prirodne resurse"

Nacrt plana za obalno područje pokazao je u kom smjeru razmišlja vlast kada su u pitanju budućnost primorja i preostali resursi i turistički potencijali – betonirati, prodati u bezcijenje, nezakonito dati u zakup i industrijalizovati najljepše dijamante naše obale, pritom devastirajući preostalu netaknutu baštinu, smatra pomoćnik direktora Demokrata, Momčilo Leković.

"Dok region ubrzano radi na tome da iskoristi promjene na globalnoj turističkoj mapi, vlastodržci svojom nesposobnošću i korupcionaškim motivima anuliraju sve prednosti i prirodne uslove koje naša zemlja posjeduje i zbog kojih se izdvaja u regionu i Evropi", ocijenio je Leković.

Sadašnjost je, kako kaže, turistički siva.

"Ovo je izborna godina, u kojoj se vlastodržci zaduženi za turizam po potrebi transformišu u građevinare i investitore, a Crna Gora u veliko gradilište, što će naravno još više povećati glavne probleme tokom sezone, ili bolje reći glavne 'adute' ove vlasti, konkretno saobraćajne gužve i komunalne probleme. Zakon o strancima je otvorio pandorinu kutiju problema po pitanju kvalifikovane domaće radne snage i pokazao koliko su nadležni zapostavili domaći kadar u turizmu”, navodi Leković.

Država, kako dodaje član Demokrata, mora pod hitno da napravi zaokret.

“I obezbijedi kvalitetnije usavršavanje i obrazovanje u turizmu, osnivanjem kvalitetnih ustanova za turizam, kako bi u narednom periodu mogli da se oslonimo na domaće kadrove, koji će činiti okosnicu turizma, i pritom biti pravi reprezenti naše zemlje”, dodaje Leković.

“Sada kada će pored Kotora, sasvim izvjesno kruzing turizam zaživjeti i u drugim gradovima na primorju, očuvanje i revitalizacija kulturne baštine mora biti jedan od prioriteta. Svjedoci smo propadanja i devastacije brojnih spomenika kulture, koje i samo slovo zakona štiti, a o koje se obrušavaju upravo oni koji su dužni da se staraju o njima. Činjenica da kulturna blaga zamjenjuju i devastiraju privatni kamenolomi, porazna je našu zemlju. Sada kada je sezona gotovo na pragu i kada u našu zemlju stižu prvi turisti, na osnovu sagledavanja kompletne slike i brojnih problema sa kojima se već sada suočavamo, možemo zaključiti da definitivo nismo spremni ni za ovu sezonu, i da su vlastodršci i ovoga puta zakazalipri rješavanju gorućih problema, koji će svakom stranom turisti i ove godine pokazati pravu sliku „balkanskog Monaka“ – kako našu zemlju vole da zovu, upravo ovi isti nesposobni vlastodršci", saopštio je Leković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније