Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 02. 2013. 20:17 >> 20:31
3

SLUČAJ ŠARIĆ

Čarapić: Kontaktiraćemo kolege u Srbiji

Crnogorsko Tužilaštvo kontaktiraće kolege iz Srbije povodom aktuelne afere o susretima pripadnika narko klana Darka Šarića sa zvaničnicima te države, kako bi se provjerilo da li ima podataka koji bi koristili i Crnoj Gori, kazala je vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić.

Upitana da li se Tužilaštvo interesovalo da li na diskovima koji postoje u Srbiji, kada je praćen premijer Ivica Dačić, postoje i snimci crnogorskih državljana, možda pripadnika Agencije za nacionalnu bezbjednost, Čarapić je kazala da su tužilaštva dvije države i ranije sarađivali u slučaju Šarić.

»Sarađivali smo sa kolegama iz Srbije nekad sa više nekad sa manje uspjeha, u toj situaciji ipak smo uspjeli da jedan segment dovedemo do prvostepene sudske odluke. Mislim da slučaj tim postupkom, što se tiče crnogorskog Tužilaštva nije zaključen, imamo još uvijek izviđaj u pogledu nekih činjenica koje mogu dovesti i do novih postupaka kada je u pitanju taj slučaj Šarić«, rekla je Čarapić.

Ona je novinarima, nakon sjednice Odbora za antikorupciju, kazala da, povodom najnovijih dešavanja u Srbiji, nije kontaktirano Tužilaštvo u toj državi.

»Ali naravno da ćemo to uraditi. A bilo bi profesionalno i kako bi mi uradili kada bi se pojavilo nešto interesantno za njih, mi bi njima signalizirali. Moguće da bi i oni u dosadašnjem toku postupka koji vode nama signalizirali, ali toga do sada nije bilo. Nećemo ostati bez inicijative, mi ćemo se interesovati«, navela je Čarpić.

Ona je, komentarišući aferu listing, kazala da taj slučaj još nije zatvoren.

»Osnovni tužilac u Podgorici još istražuje taj slučaj, sa efikasnošću sa kojom nijesmo zadovoljni ni mi ni javnost, ali ishod tog postupka nije vezan samo za našu želju da ga okončamo nego i za objektivne mogućnosti dokazivanja nekih činjenica, koje su nam neophodne za odluku«, rekla je Čarapić.

Prema njenim riječima, taj slučaj nije zatvoren, ni u smislu krivičnog djela eventualnog falsifikovanja tih listinga, ali ni u smislu djela nesavjesnog rada u službi, onih koji su eventualno bili odgovorni za situaciju u kojoj je taj incident mogao nastati.

Čarapić je kazala da ne postoje osumnjičene osobe za eventualno falsifikovanje listinga, navodeći da bi se u protivnom protiv njih već vodio postupak.

»Još smo u fazi izviđaja, u kojoj postpoji sumnja da postoji krivično djelo ali nijesu identifikovani izvršioci«, pojasnila je ona.

U vezi sa slučajem bivšeg vozača bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića, Milenkom Rabrenovićem, Čarapić je kazala da dosadašnji tok provjera nije ukazao na direktora policije, kao izvršioca.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније