Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

rtcg.me

11. 04. 2016. 08:29   >>  08:13 4

PETROVIĆ I DAMJANOVIĆ

Jačati crnogorski identitet

Kultura je najbolji promoter države i zato treba raditi više na jačanju crnogorskog identiteta i promociji kulturnog nasljeđa, ocijenili su princ Nikola Petrović i predsjednik Crngoroske kulturne mreže, Aleksandar Damjanović.

 

Iz CKM-a su saopštili da su njih dvojica razgovarali u Dvorcu Petrovića na Kruševcu.

Damjanović je upoznao sagovornika sa programom obilježavanja decenije nezavisnosti Crne Gore i uputijo mu poziv da 21. maja bude gost na proslavi CKM-a, što je princ Nikola sa zadovoljstvom prihvatio.

“Naš predstavnik je naglasio da je nemjerljiv doprinos koji je dinastija Petrović kroz istoriju dala sticanju ugleda Crne Gore u svijetu. On je istakao da mu je veoma drago što fondacija na ćijem je čelu princ pruža pomoć onima kojima je potrebna, a naročito mladima. Princ Nikola se zahvalio našoj organizaciji na poštovanju koje smo u javnim nastupima iskazali prema dinastiji Petrović, kao i da ga raduje što na Cetinju crnogorskom svetilištu organizujemo proslavu za narod”, navodi se saopštenju.

Princ je naveo da će Fondacija Petrović-Njegoš obilježiti jubilej koji Crna Gora slavi i koji za dinastiju ima poseban značaj.

“Princ Petrović je istakao daće mu biti zadovoljstvo da 21. maja bude na Cetinju sa narodom, jer su njegovi preci uvijek bili na strani naroda. Prestolonaslednik dinastije Petrović je kazao da mu je drago što naša organizacija na svojim događajima okuplja veliki broj madih koji su čuvari nezavisnosti Crne Gore.Zajednički je konstatovano da se mora više raditi na jačanju crnogorskog identiteta i  promociji kulturnog nasleđa, jer je kultura najbolji promoter jedne države”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније