Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ PR Centar ]

07. 04. 2016. 23:37 >> 23:21

NAREDNA TRI DANA

Sajam studentskih radio stanica u PG

Sajam regionalnih studentskih radio stanica HEAR ME, 12. po redu, biće održan naredna tri dana u Podgorici, a cilj tog događaja je, kako su saopštili organizatori, razmjena iskustava i uspostavljanje zajedničke regionalne veb platforme.

 

Portparolka seminara HEAR ME Dragana Čomagić, kazala je danas, na konferenciji za novinare, da je domaćin ovogodišnjeg sajma studentski radio Krš, a Podgorica će, kako je navela, tokom tri naredna dana biti centar okupljanja studentskih radio stanica iz Ljubljane, Maribora, Zagreba, Rijeke, Osjeka, Dubrovnika, Sarajeva, Mostara, Beograda i Skoplja.

„Cilj ovogodišnjeg sajma je pružanje prilike predstavncima studentskih radio stanica da razmijene iskustva, unaprijede saradnju i uspostave mrežu na regionalnom nivou u vidu zajedničke web platforme“, rekla je Čomagić u PR Centru.

Studenti će, kako je navela,imati priliku da diskutuju o aktuelnim studentskim i medijskim problemima u regionu, kao i o uređivačkoj politici i finansijama.

Organizatorka seminara HEAR ME, Milica Petričević, kazala je da je studentskom radiju Krš privilegija što je domaćin ovogodišnjeg sajma HEAR ME, jer, kako je podsjetila, taj radio postoji dvije godine.

„Prošle godine smo prisustvovali istom ovom sajmu u Osjeku. Naše kolege iz regiona kažu da taj grad uvijek podigne nivo, tako da su nam oni bili model po kojem sve treba da organizujemo“, navela je Petričević.

Ona je pojasnila da je tokom prvog dana sajma planiran razgovor sa predstavnicima studentskih medija i tijela u regionu na temu nezavisnosti studentskih medija.

„Prošle godine, kada smo učestvovali na seminaru, smo čuli informacije koje se tiču ove teme, u nekom dijelu smo se i šokirali, jer smo mislili da smo isti kao kolege iz regiona, međutim kod njih je to potpuno drugačije“, kazala je Petričević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније