Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 04. 2016. 08:12   >>  07:56 3

TUŽILAŠTVO ODLUČILO

Ispituju rad Uprave za igre na sreću

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici daće nalog policiji da provjeri rad Uprave za igre na sreću.

Kako saznaju Dnevne novine, tužilaštvo je to odlučilo nakon pisanja medija o navodnim nepravilnostima u radu Uprave za igre na sreću. Na nepravilnosti u radu vršioca dužnosti direktora Uprave za igre na sreću Ilije Vukčevića javno su ukazali i predstavnici kompanija Džek pot i Lutrija Crne Gore.

"Odavno ukazujemo da je Ilija Vukčević u svojstvu vršioca dužnosti direktora Uprave, kao i njegovi prethodnici, "uzjahao" zakonske propise, te pokušao da zagospodari zakonima i pravima. Očekujemo da Ministarstvo finansija i drugi nadležni organi napokon preispitaju zakonitost rada Vukčevića i njegovih prethodnika koji se već nalaze pod pažnjom državnog tužilaštva, kao i Uprave za igre na sreću u cjelini", kazali su Dnevnim novinama u Džek potu i Lutriji.

U ovim kompanijama tvrde da posjeduju desetine nezakonitih pravnih akata i falsifikata sa Vukčevićevim potpisom, za koje su sigurni da će predstavljati osnov za njegovo krivično gonjenje.

"Nevjerovatan je broj nezakonitih akata Uprave tokom mandata Aleksandra Moštrokola, Marka Ćulafića i Vukčevića, o čemu postoje dokazi, a uporno se prozivaju Lutrija i Džek pot za navodne nezakonitosti i privilegije. Naravno, cilj im je da skrenu pažnju javnosti i tužilaštva sa koruptivnih djela u vezi sa nelegalnim priređivanjem igara na sreću u kome su učestovali ili učestvuju", naveli su u Džek potu i Lutriji Crne Gore.

Vukčević je na mjestu vršioca dužnosti direktora Uprave za igre na sreću zamijenio Ćulafića, koji je na tu funkciju došao u aprilu 2012. godine.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније