Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 04. 2016. 18:34 >> 20:07
3

ZA PROJEKAT 1000+

Notarske naknade 50 odsto niže

Upravni odbor Notarske komore, na inicijativu Ministarstava održivog razvoja i turizma i pravde, odlučio je da notarske naknade za projekat 1000+ budu 50 odsto niže od aktuelnih tarifa.

Direktor direktorata za razvoj stanovanja Marko Čanović danas je održao sastanak sa predstavnicima banaka, građevinskih kompanija, Notarske komore Crne Gore i Ministarstva pravde u vezi realizacije projekta 1000+.

Na sastanku je, kako je saopšteno, razgovarano o Odluci koju je donio Upravni odbor Notarske komore Crne Gore, na inicijativu Ministarstva održivog razvoja i turizma i Ministarstva pravde, u kojoj je između ostalog, definisano da notarske naknade za projekat 1000+ budu 50% niže od aktuelnih tarifa.

"Na osnovu spiska korisnika kredita koji će, nakon rangiranja od strane Projektnog odbora, Ministarstvo dostaviti Notarskoj komori, pravi se raspored u skladu sa kojim će korisnik kredita znati kod kojeg notara potpisuje i ovjerava ugovore. Korisnici kredita, odnosno potpisnici ugovora mogu ostvariti definisani popust od 50 odsto isključivo ovjeravanjem istog kod notara kod kojeg budu raspoređeni", navodi se u saopštenju.

Rang lista korisnika kredita i notara kod kojih će ovjeravati ugovore biće objavljena na sajtu ministarstva, www.mrt.gov.me i projekta, www.1000plus.me.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније