Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina

02. 04. 2016. 20:56 >> 21:11

KONFERENCIJA UCG-a

Proglašeni najbolji mladi naučnici

Borut Fonda sa slovenačkog Univerziteta u Primorskoj i Kristina Blasko Lafargi sa Univerziteta u Valensiji najbolji su mladi naučnici, saopšteno je iz Rektorata.

Finda i Blasko Lafargi su za najbolje mlade naučnike proglašeni na ceremonijalnom zatvaranju 13. Međunarodne naučne konferencije „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“, koja je danas završena u Podgorici.

U saopštenju se navodi da su Konferenciju, koja je počela u četvrtak, organizovali Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, pod pokroviteljstvom Univerziteta Crne Gore (UCG).

U njenom radu je, kako se dodaje, učestvovalo preko 130 naučnika i istraživača, koji su izložili 63 rada.

“Osim poster prezentacija, na kojima je izloženo 18 prezentacija, veoma posjećena je bila i radionica o asimetriji ruku koju je pripremio profesor Selčuk Akpinar sa Univerziteta u Nevšehiru iz Turske, koja je izazvala posebnu pažnju studenata sa doktorskih, magistarskih, kao i osnovnih studija sa raznih univerziteta”, kazali su iz Rektorata UCG.

Oni su rekli da su učesnici konferencije, koji su ove godine došli iz 19 država regiona, Evrope i svijeta, zadovoljni oraganizacijom i sadržajem Konferencije, što su prenijeli i dekanu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG, Stevu Popoviću na neformalnom sastanku nakon prijepodnevnih predavanja.

“Sa Popovićem su se rastali uz pozdrave i dogovor da se vide naredne godine u Budvi, gdje je planirano da bude organizovana 14. međunarodna naučna konferencija o transformacionim procesima u sportu”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније