Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 05. 2013. 09:41 >> 09:41

LGBT

Cimbaljević: Dobro sarađujemo sa policijom

Predsjednik LGBT Forum progresa Zdravko Cimbaljević ističe da je zadovoljan saradnjom sa policijskim služenicima iako je istraživanje Juventasa pokazalo da više od polovine policajaca smatra da je homoseksualnost bolest.

„Komunikacija sa policijom i sa policijskim službenicima sa kojima mi imamo kontakt da je vrlo uspješna. To naravno nije slučaj sa cijelom Upravom policije ali kao što imamo pojedinaca koji o tome negativno razmišljaju tako sigurno ima osoba i u policiji“, kazao je Cimbaljević za Antenu M.

To što rezultat istraživanja pokazuje da bi 70 odsto njih obezbjeđivalo Paradu ponosa, prena riječima Cimbaljevića, pokazuje da su policajci svjesni svoje profesionalne obaveze – da štite građane.

„Tako da mi je drago da su policajci prepoznali profesionalnu odgovornost da ipak bi stali i zaštitili građane bez obzira na to kakvo privatno mišljenje imali o njima“, kaže predsjednik LGBT Foruma progres.

Socijološkinju Marina Vujačić nije iznenađena rezulatima.

„S obzirom na to da posao policije podrazumjeva prvenstveno  odbranu društva, države, porodice tako da oni bez obzira na lični stav morali bi se opredjeljivati da zaštite pripadnika LGBT zajednice“, kazala je Vujačić za Antenu M.

Vujačić smatra, međutim, da  crnogorsko društvo još nije zrelo da prihvati LGBT populaciju i paradu ponosa, ali ocjenjuje  situacija  je daleko bolja nego ranije.

„Naše društvo o pravima LGBT osoba ne sluša dovoljno od porodice, škole osim medija koji su najveći promoteri prava LGBT osoba i smatram da ta priča mora da potekne i iz škole i iz porodice“, dodala je ona.

Forum progres, iz tog razloga, sprovodi projekat „Edukacija policijskih službenika“ kako bi se što bolje obrazovali oni  koji bi trebalo da štite ljudska prava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније