Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 05. 2013. 08:27   >>  10:35 4

MOŽE IM BITI

Taksi od Budve do Bečića 17,5 eura

Francuskom turisti, koji se prošlog četvrtka nakon obilaska Starog grada u Budvi vraćao u bečićki hotel „Mediteran" gdje je odsjeo, presjela je taksi vožnja, nakon što mu je taksista iz „fantomskog" VIP LUX taksija ispostavio račun od nevjerovatnih 17,5 eura za tri kilometra od Budve do Bečića, pišu Vijesti.

Sekretar za privredu i finansije Mihaiio Đurović kazao je da u registru tog opštinskog sektretarijata nije zavedeno taksi udruženje VIP LUX TAXI. Po aktuelnom cjenovniku, koga većina legalnih taksista poštuje, cijena vožnje za pređenih 3,1 kilometar trebalo bi da bude 4,2 eura.

Iako su se svih 26 legalnih taksi udruženja i 90 individualnih, uoči prvomajskih praznika dogovorili da povećaju cijene uvodeći dva mjeseca ranije ljetnji cjenovnik, kojim je predviđeno da start bude euro, koliko i kilometar vožnje, pojedini taksisti i dalje na sve načine pokušavaju da gostima, uglavnom stranicima, naplaćuju astronomske cifre.

Račun koji je izdat Francuzu takođe je sumnjiv jer se ne zna pouzdano da je fiskalni. Prava pometnja nastala je nakon što je turista odbio da plati toliku cijenu.

Vijesti pišu da se taksista nakon cjenkanja, ipak, zadovoljio sa deset eura. Slučaj francuskog turiste samo je jedan u nizu na koji su ukazivali brojni gosti i posjetioci Budve, kao i legalni taksi prevoznici, tokom minulih praznika kada je u gradu bilo gotovo 10.000 gostiju.

Iz VIP TAXI Budva, juče su oštro demantovali da je riječ o njihovom udruženju, navodeći da oni nemaju sufix LUX u imenu svoje firme.

„Ovakvih slučajeva ima puno i nerijetko nam klijenti dostavljuu da su korišćenjem usluge takvih taksi prevoznika dobijali sumnjive račune. Jasno se vidi da je riječ o falsifikovanim računima, jer na njima nema izražene osnovice PDV, kao što je to slučaj na računima nas koji legalno poslujemo", kazali su iz tog udruženja.

Oni tvrde da preko GPS-a kontrolišu svaku vožnju. Glavni saobraćajni inspektor budvanske Komunalne policije Milomir Vlačić napominje da oni svakodnevno kontrolišu taksiste.

"Naša nadležnost je da vidimo je li riječ o legalnom taksi prevozniku, da li je u vozilu na vidnom mjestu cjenovnik... Mi ne određujemo cijenu", rekao je on.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније