Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina

07. 03. 2016. 20:39 >> 20:25
2

SOCIETE GENERALE

Donirali 2.000 djeci oboljeloj od raka

Societe Generale Montenegro banka donirala je, povodom 8. marta, dvije hiljade eura Udruženju roditelja djece oboljele od raka, Fenix Crna Gora. U saopštenju se kaže da je odlukom zaposlenih žena u banci ovogodišnja osmomartovska donacija opredijeljena za to Udruženje.

„Donacija od dvije hiljade eura podržaće akciju prikupljanja sredstava za adaptaciju dijela odjeljenja dječije pedijatrije za liječenje djece oboljele od raka, u Kliničkom centru Crne Gore“ , kaže se u saopštenju banke.

Oni su ukazali da je trenutna situacija takva da se djeca oboljela od raka u Crnoj Gori liječe i borave sa svom ostalom djecom i njihov organizam, već uništen od bolesti i hemioterapija, izložen svim ostalim bolestima i infekcijama zbog neobezbijeđene izolacije. 

Iz Societe Generale Montenegro banke su poručili da će nastaviti da Međunarodni dan žena obilježavaju donacijom i društveno odgovornim aktivnostima kojima se nastoji poboljšati položaj žena i djece u crnogorskom društvu

„Plan za renoviranje i adaptaciju je napravljen, ali su potrebna značajna finansijska sredstva“, kazala je predsjednica Udruženja, Dijana Stojanović. 

Iz Fenix-a su saopštili da godišnje oboli do 20 djece iz Crne Gore i dodali da se oni uglavnom šalju na liječenje u Beograd. 

Oni su naveli da kroz različite projekte rade na jačanju zdravstvene zaštite djece oboljele od raka i njihovom boljem položaju u društvu, tokom i nakon liječenja, kao i na rehabilitaciji nakon aktivne terapije citostaticima. 

Iz Udruženja su kazali da, osim psihološke podrške djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama, pružaju jednokratnu finansijsku pomoć porodicama čija su djeca na liječenju.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније