Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 05. 2013. 17:52 >> 17:58

„VINISTRA"

Crnogorsko vino na festivalu u Poreču

Vinari iz Crne Gore i delegacija Turističke organizacije Prijestonice Cetinje predstaviće poznate crnogorske vinske proizvode na festivalu vina u Poreču.

Riječ je o festivalu utemeljenom 1994. godine, koji se ove godine održava u Poreču od 9. do 12. maja. Organizator je Udruženje vinogradara i vinara Istre, a ključni cilj festivala je razmjena tradicije, običaja i znanja vezanih za proizvodnju vina.

Turistička organizacija Prijestonice Cetinje na događaju u Poreču učestvuje zajedno sa vinarima iz Crne Gore, kao nosilac projekta „Vinske staze“.

Projekat „Vinske staze Crne Gore“ koji je nastao u okviru projkekta prekogranične saradnje i koji će povezati našu zemlju sa dijelom Hrvatske odnosno sa dubrovačkim i predjelom kanjona Neretve koji predstavlja glavnu vinsku regiju susjedne države – kazala je ranije za Radio Crne Gore Ana Ivanović, direktorica TO Prijestonice.

„Projekat će kroz posjete od cetinjske ka hrvatskoj regiji i obrnuto, uz izradu brošura, mapa i putokaza za vinske staze biti usmjeren ka turistima među kojima je sve više interesovanja za ovu novu oblast ponude“, rekla je Ivanović.

U projekat će biti uključeno oko 25 vinara sa teritorije Prijestonice koji će tokom dvije godine imati priliku da više puta posjete hrvatske proizvođače vina te da zajedno sa njima učestvuju na edukativnim radionicama koje će se održavati na Cetinju i u Hrvatskoj.

„Takođe, na Cetinju će biti organizovan i četvorodnevni kurs za somalijere“, rekla je Ivanović.

Ona je posebno istakla da su ovim projektom obezbijeđena sredstva da se u saradnji sa prijestonicom pronađe lokacija na kojoj će se na Cetinju napraviti Vinska kuća po ugledu na brojne muzeje vina u svijetu gdje će turisti moći da probaju i kupe crnogorska vina.

 

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније