Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 02. 2016. 16:50 >> 16:36

PROJEKAT 1000+

Stiglo 19 ponuda građevinara za 9 gradova

Za učešće u projektu 1000+ prijavilo se 19 građevinskih kompanija, ukupno je prijavljeno 816 stanova u devet gradova, od čega je 674, ili 84,7% stanova u Podgorici. Kako je saopšteno nakon sjednice Projektnog odbora, narednih dana biće pripremljen predlog konačne liste građevinskih kompanija. Kako je planirano, javni poziv za građane, biće raspisan u prvoj polovini marta.

Javni poziv za građevinske firme trajao je od 29. decembra do 26. februara. Kako je saopštenom, Projektni odbor je danas otvorio i preliminarno razmotrio 19 pristiglih ponuda građevinskih kompanija.

"Ukupno je prijavljeno 816 stanova u 9 gradova, od čega 674 odnosno 84,7% stanova u Podgorici, 57, odnosno 7,16% u Nikšiću, 25, odnosno 3,14% u Bijelom Polju. U Herceg Novom (Igalu) se nalazi 16, odnosno 2% stanova, u Plužinama 11, odnosno 1,38% stanova, u Pljevljima 8, odnosno 1%, dok su iz Cetinja prijavljena 2 stana, odnosno 0,25% i iz Mojkovca 1 stan, odnosno 0,12% od ukupnog broja stanova", navodi se u saopštenju.

Narednih dana, kako se navodi, biće pripremljen predlog konačne liste građevinskih kompanija, koju će projektni odbor razmatrati na prvoj narednoj sjednici.

"U zavisnosti od potpunosti dokumentacije koja je tražena javnim pozivom za građevinske kompanije, Projektni odbor će tražiti eventualne dopune i pojašnjenja i nakon dobijanja istih, rangirati konačnu listu građevinskih kompanija, koja može biti kraća od aktuelne", navodi se u saopštenju.

Konačna lista građevinskih kompanija, učesnika u projektu 1000+ sa stanovima po gradu, lokaciji, kvadraturi, cijeni i stepenu izgradjenosti biće objavljena na sajtovima www.mrt.gov.me i www.1000plus.me

U skladu sa dinamikom aktivnosti u vezi sa definisanjem konačne liste, kao i u vezi sa završetkom obuke bankarskih službenika, planirano je da javni poziv za građane bude raspisan u prvoj polovini marta, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније