Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina

21. 02. 2016. 17:36 >> 17:20

U JANUARU

Euromost: Iz Njemačke se vratilo 80 građana

U januaru se, nakon odbijanja zahtjeva za azil, 80 crnogorskih građana dobrovoljno vratilo iz Njemačke u Crnu Goru, pokazuju podaci Savezne kancelarije za migracije i izbjeglice dostavljeni Euromost-u.

Iz te organizacije su podsjetili da je prošle godine u Njemačkoj bilo 4.311 tražilaca azila, od čega je 3.635 podnijelo zahtjev za azil, dok se njih 702 nakon odbijanja zahtjeva, dobrovoljno vratilo u Crnu Goru.

Precizira se da je u prošloj godini crnogorskim građanima donijeto 1.855 odluka o odbijanju azila, jer su im zahtjevi neosnovani.

A u januaru ove godine, dodaje se, donijeto je još 619, što je ukupno 2.474 negativne odluke.

„Podaci koje je Euromost dobio od Savezne kancelarije za migracije i izbjeglice ukazuju na to da se crnogorski građani i nakon proglašenja Crne Gore zemljom sigurnog porijekla i dalje prijavljuju na azil, tako da je u januaru ove godine iz Crne Gore 145 osoba podnijelo zahtjev za azil“, kaže se u saopštenju Euromost-a.

Prema njihovim riječima, do sada nije bilo problema građana koji su se vratili sa azila što se tiče ponovnog upisa djece u škole.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније