Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 05. 2013. 15:32 >> 15:32

TIVAT

Uz policiju iseljeno Makedonsko odmaralište

Sudija kotorskog Osnovnog suda Sanja Čakanović uz asistenciju policije iselila je 11 porodica iz zgrade bivšeg Makedonskog odmarališta u Tivtu.

Porodice su iseljene na osnovu presude u korist podgoričke firme„Vezuv“. Epilog sudskog izvršenja je da su svi stanari mahom zaposleni u HTP „Mimoza“, prosvjeti i zdravstvu napustili objekat u kome su nelegalno stanovali dvadesetak godina i predali ključeve svojih stanova zastupniku Vezuva, a pokućstvo je transportovano kamionima u skladište koje je obezbijedio novi vlasnik.

To je stanarima objasnio pravni zastupnik „Vezuva“, Zoran Miljanić.

„Organizovali smo da se sve demontira i u toku dana preda vlasnicima. Imamo ljude koji će izvršiti demontažu svih uređaja. Nema potrebe za odgađanjem“, rekao je Miljanić.

Kako prenosi radio Tivat, iseljavanje je obavljeno uz rijetko viđenje mjere obezbjeđenja, jer je ispred zgrade preko puta bivšeg Doma Vojske bilo prisutno više desetina policajaca iz Tivta, Kotora i Herceg Novog, interventni vod policije i tridesetak pripadnika privatnog obezbjeđenja

Čitava intervencija snimana je policijskom kamerom. Iseljenju su prisustovali tivatski vatrogasci, hitna pomoć, službenici Centra za Socijalni rad.

Izvršenje nije prošlo bez mučnih i dramatičnih scena, jer su pune ruke posla imali radnici Hitne pomoći, a pomagali su i vatrogasci, ali je srećom sve prošlo bez težih posljedica.

Dok je sudija Sanja Čakanović diktirala zapisnik o iseljenju medicinski radnici su ukazali pomoć dvijema stanarkama bivšeg Makedonskog odmarališta, policija je privela Nadu Pantović zbog ugrožavanja sigurnosti jer je polila benzinom sebe i dva pripadnika policije.

Dramatične scene su nastavljenje kada se maloljetni V.P. zaključao u stan na spratu, pa su njegov otac, vatrogasci i policija bili primorani da pomoću stepenica uđu u stan kako bi mladića smirili.

Stanari su tvrdili da su prevareni jer su prethodno pojedinačno bili pozvani na informativni razgovor u policiji, gdje su im po njihovim riječima obećali da neće završiti na ulicu i da im niko u roku od pet dana neće seliti stvari.

Stanari bivšeg Makedonskog odmarališta ranije su tražili da se iseljenje odloži do jeseni, kako bi uselili u svoje stanove Crnogorskog fonda sa stambenu solidarnu izgradnju koja se gradi u naselju Podkuk, ali „Vezuv“ nije pristao na taj dogovor.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније