Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 05. 2013. 16:59 >> 12:59

SARADNJA

ERD seminar u RTCG

Završena je prva radionica drugog ciklusa Evropske radiodifuzne unije (EBU) Programa partnerstva, o Javnim servisima u Jugoistočnoj Evropi.

U radionici su učestvovali novinari i urednici Radija, Televizije i Portala Javnog servisa koji su raspravljali o principima uređivačke politike i načinu proizvodnje vijesti, u medijima javnog servisa.

Viši menadžer projekta Radka Betčeva kazala je da radionica omogućava upoznavanje sa nedavno usvojenim ERD uređivačkim principima i vrijednostima.

„Živa diskusija, koju je inicirao ERD i EU, u saradnji sa Evrovizijskom Akademijom, otkriva misiju i prednosti Javnog servisa u odnosu na komercijalne medije. To omogućava iskrenu diskusiju o zajedničkim problemima i načinu njihovog rješavanja“, kazala je Betčeva.

Instruktor radionice i instruktor na HRT Akademiji Tomislav Špoljar kazao je da postoje određeni problemi na čijem ispravljanju novinari i urednici rade, zahvaljujući radionicama sprovedenim u Javnim servisima zemalja Jugoistočne Evrope.

„Glavni izazovi za nezavisnost medijskih servisa u regionu su ekonomska nestabilnost, politički pritisak i nedostatak podrške od strane glavnih urednika i medijske zajednice u cjelini“, rekao je Špoljar.

Sesija „upoznaj publiku“ pružila je učesnicima povratne informacije od auditorijuma i dala im konkretne ideje kako da ojačaju odnos sa publikom i unaprijede programe.

U prvoj radionici učestvovalo je 13 televizijskih, radio i veb novinara.

Naredna radionica će biti održana u Sarajevu 14. i 15. maja, a planirane su posjete Skoplju i Zagrebu.

Radionice su dio ERD projekta EU za pomoć Javnim servisima zemalja regiona i sprovedene su u saradnji sa Evrovizijskom Akademijom.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније