Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 02. 2016. 16:40 >> 16:26

ULES PARTIJAMA

Izostavite medije iz međusobnih kombinatorika

Iz Unije lokalnih javnih emitera, čiji su članovi svi lokalni javni emiteri u Crnoj Gori, podsjećajući učesnike političkih procesa da stabilne demokratske države nema bez snažnih, nezavisnih i slobodnih medija, osuđuje miješanje pojedinih političkih partija u nezavisnost javnih servisa, kao i Agencije za elektronske medije.

"Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore (ULES CG), na jučerašnjoj sjednici Skupštine u Baru, osudila je miješanje pojedinih političkih partija u nezavisnost javnih servisa i Agencije za elektronske medije Crne Gore. ULES CG, čiji su članovi svi lokalni javni emiteri u Crnoj Gori, upozorava da se time krše osnovna zakonska načela koja garantuju nezavisnost javnih medijskih servisa i nezavisnog medijskog regulatora", navodi se u saopštenju ULES-a. 

Oni, takođe, apeluju na sve političke aktere da, iz međusobnih pregovora i kombinatorika, izostave medije i AEM.

"I pozivamo međunarodne organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava i slobode medija da se uključe u rješavanje ovog problema", navodi se u saopštenju.

Iz ULES-a podsjećaju da je Agencija za elektronske medije do sada radila u interesu razvoja medija, podsticala pluralizam i profesionalizam, čuvajući osnovne principe slobode medija.

"Regulator koji je u procesu transformacije, tehničke i zakonske, pružao stručnu podršku i bio primjer u regionu i šire se ne može kvalifikovati od strane političara koji lične interese stavljaju ispred javnog interesa", ocjenjuju iz ULES-a i konstatuju da, zbog svega toga, AEM ne može biti poistovjećen sa agencijama i institucijama u čijim su savjetima i upravnim odborima predstavnici političkih partija.

"Podsjetićemo učesnike političkih procesa da stabilne i demokratske države nema bez snažnih, nezavisnih i slobodnih medija", stoji u saopštenju ULES CG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније