Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 05. 2013. 11:59 >> 11:59

KOMEMORACIJA

Lajović zračio energijom

Dragan Lajović bio je potpuno posvećen svakom poslu na kojem je bio angažovan i fascinirao je njegov entuzijazam, kazao je na komemoraciji povodom njegove smrti rektor Univerziteta Crne Gore Predrag Miranović.

Lajović je poginuo 6. maja u 48. godini, u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj kod Plovdiva.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodice, studenti, saradnici, prijatelji i državno rukovodstvo.

Miranović je kazao da za Lajovića nije postojalo radno vrijeme, svuda je stizao i ništa mu nije bilo teško.

"Sve nas je fascinirao njegov entuzijazam sa kojim je ulazio u svaki posao kojeg se prihvatao, a ni jedan zadatak koji mu je povjeren nije odbijao i svemu je pristupao sa velikom ozbiljnošću i veoma savjesno je izvršavao sve obaveze.'', kazao je Miranović.

Prema njegovim riječima, predanost i posvećenost plemenitim ciljevima je osobina koja krasi samo istinski obrazovane ljude kakav je bio Lajović.

"Na posljenjem radnom zadatku, učešće u realizaciji evropskog projekta, nesrećni splet događaja prerano je zaustavio njegov životni put i prekinuo njegove i naše planove i projekte u trenutku kada je mogao najviše da nam pruži”, kazao je Miranović.

 

U ime Vlade i državnih organa od Lajovića se oprostio ministar finasija Radoje Žugić koji je kazao da je Lajović bio poseban čovjek, predan drug i pregaoc i saradnik.

“Opraštamo se danas od našeg Laja, potrešeni njegovom iznenadnom, preranom i tragičnom sudbinom, čovjeka kojeg su krasile sve uzvišene ljudske vrline i koji je ulagao energiju radeći nesebično i nenametljivo i nikad sa prijekorom ali dosljedno i istrajno slijedio izgrađenu odgovornost prema svojoj porodici, prijateljima i saradnicima, ali i prema svojoj Crnoj Gori", kazao je Žugić.

 

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније