Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 05. 2013. 09:57   >>  10:07

DRAMATIČNO

Rudari bez kontakta sa spoljnim svijetom

U samostalnom sindikatu Rudnika Boksita strahuju za zdravlje 30 rudara koji od juče štrajkuju glađu u jami Biočki stan i koji su prekinuli svu komunikaciju s spoljnim svijetom. Kroz jedan od ventilacionih otvora, nekoliko rudara pokušaće da dođu do štrajkača, kako bi vidjeli u kakvom su stanju.

Predsjednik Samostalnog sindikata Rudnioka Boksita Borisav Bojanović izjavio je za Portal RTCG da predstavnici te radničke organizacije od juče nemaju nikakvu komunikaciju sa 30 rudara koji su počeli štrajk glađu i žeđu.

"Oni su pregradili jamu i zaključali vrata, tako da nemamo nikakvu komunikaciju sa njima. Zabrinuti smo za njihovo zdravlje. Probaćemo da, kroz jedan od ventilacionih otvora, dođemo do njih. Ta akcija je veoma opasna. Zbog velikog rizika samo nekoliko iskusnijih rudara pokušaće da dođu do njih", rekao je Bojanić.

Bojanić ističe da su u Sindikatu trenutno u bezizlaznoj situaciji, jer ne znaju kako da reaguju.

"Ja sam uputio pismo štrajkačima da ipak održavaju komunikaciju sa sindikatom, kako bi znali šta se dešava u jami i da bi pravovremeno intervenisali", rekao je Bojanić.

Prema njegovim riječima, u zavisnosti od situacije, Sindikat će angažovati jedno bolničko vozilo da dežura ispred jame.

Podsjetimo, rudari, koji 14. dan protestuju u jami, nijesu prihvatili prijedlog Komisije za ekonomsku politiku da Vlada nađe način da obezbijedi 320 hiljada eura za isplatu dijela zaostalih zarada.

Rudari traže svih sedam zaostalih plata, a ranije je saopšteno da je za ulazak u jamu spremno još 119 rudara, što bi predstavljalo veliki rizik s obzirom loše uslove.

Predsjednik Samostalnog sindikata Boksita Borislav Bojanović kazao je juče da je ponuda Vlade neozbiljna i da očekuje novu ponudu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније