Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 05. 2013. 11:21 >> 12:18
1

NAPLATA ULASKA

Mještani u klin, NP Lovćen u ploču

Nakon što su za prvomajske praznike mještani Njeguša, Bajica i Bjeloša spriječili naplatu ulaska u Nacionalni park Lovćen i insistirali da se ukloni rampa, obratili su se javnosti obavještenjem u kome pozivaju nadležne organe da sprovedu Zakon kako bi se izbjegle dalje komplikacije.

Pozivali su svakog gosta, kome se eventualno naplati ulaznica u Nacionalni park Lovćen, da je dostavi Odboru mještana Njeguša, Bajica i Bjeloša, kako bi im poslužila kao dokazni materijal u kasnijim sudskim procesima, do kojih će, kako kažu, „sigurno doći ukoliko NP Lovćen nastavi sa praksom nelegalne naplate ulaska u NP Lovćen“.

Poručili su i da će, u slučaju da se nelegalna naplata nastavi, biti prinuđeni da ponovo organizuju proteste, prenosi novinarka Radija Crne Gore, Milena Stanojević.

Predsjednik Upravnog odbora Nacionalnih parkova Crne Gore, Rade Gregović  očekuje da će problem uskoro biti prevaziđen, jer, kako kaže, nema nijednog razloga da se na bilo koji način to zaoštrava, jer „naprosto ulaz u Nacionalni Park je nešto što mora da se naplaćuje, to je nešto je što je po Zakonu o nacionalnim parkovima definisano“.

Gregović je, Anteni M, kazao kako u NPCG ne rade ništa protivzakonito.

 

Gregović kaže da rampa na ulazu može biti podignuta, ali će se ulaz ipak naplaćivati.

«Ne znam što pojedini ljudi sa prostora tih mjesnih zajednica hoće, kad ionako i u ranijem periodu i dan danas njima se nikad nije naplaćivao ulaz. Oni su ulazili gratis. Stvarno je nejasno u čemu je problem kad, evo, tako nešto slično se ne javlja ni u jednom drugom nacionalnom parku“, kazao je Gregović podgoričkom radiju.

Podsjećamo, mještani podlovćenskih sela su prošle godine, u više navrata, protestvovali na ulazu u NP “Lovćen, zbog kako su kazali, nelegelane naplate ulaznica u Nacionalni park. Oni su optužili upravu NP “Lovćen” da su od naplate ulaznica  prihodovali više od 500.000 eura, a da na uređenju Nacionalnog parka nije urađeno skoro ništa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније