Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 05. 2013. 09:58 >> 09:58

CRNOGORSKI ŠERLOK HOLMS

Žene provjeravaju muževe, a oni žene

Crnogorci često koriste usluge detektiva, pa tako muževi provjeravaju žene, žene muževe, a onda oni zajedno provjeravaju djecu, kazao je za Antenu M privatni detektiv Vladan Pavićević.

 Pavićević je vlasnik prve licencirane detektivske agencije u Crnoj Gori u kojoj, kako ističe, sve rade u skladu sa zakonom, garantujući efikasnost i diskreciju. Zakon o detektivskoj djelatnosti, koji je prilagođen evropskom zakonodavstvu, u Crnoj Gori donijet je 2005.

Oni koji žele licencu kako bi se bavili tim poslom moraju da imaju dokaz o crnogorskom državljanstvu i prebivalištu, o tome da nijesu osuđivani, visoku stručnu spremu i položen stručni ispit za detektiva, kaže za naš radio privatni detektiv Vladan Pavićević.

“Jedan od uslova je i ako je obavljao minimum dvije godine poslove nadležnog organa bezbjednosno-operativnih poslova, na primjer u vojsci, bezbjednosno-informativnim i obavještajnim agencijama i poslove izvršenja krivičnih sankcija.”

Domaći i strani klijenti mogu da dobiju podatke od privatnog detektiva, ukoliko za to imaju pravni osnov.

Pavićević objašnjava i zašto je to tako: “Ne može detektiv dati informacije bilo kome, bilo kad i bilo gdje. Da bi detektiv pružio informacije i sproveo određene radnje, on mora utvrditi da li klijent koji se obratio detektivu ispunjava pravni legitimitet i da li ima pravni interes da dobije te informacije.”

Konkretne informacije koje klijenti zahtijevaju, kako ističe Pavićević, moraju proći pravnu proceduru, i samo takvi dokazi smatraju se validnim pred pravosudnim organima.

Pavićević navodi da u današnje vrijeme gotovo svi koriste njegove usluge. Muževi provjeravaju žene, žene  muževe, a zajedno – djecu.

“U današnjem društvu jako je prisutan taj destruktivni dio djelovanja kod mlađe populacije. Mlađe osobe su itekako involvirane u kriminal, pogotovo sa narkoticima, alkoholom, nedozvoljenim prilazima kazinu i slično.”

Svako slučaj po sebi je specifičan i striktno povjerljiv, napominje Pavićević. Dodaje da se njegova kancelarija bavi zaštitom bilo koje prostorije od prisluškivanja i provjerom da li u nekoj postoji skriveno ozvučenje.

“Mi smo svjedoci nekih pojava koje se dešavaju. I u sudskim nekim epilozima se priča da je neko nekome postavljao prislušne uređaje, pa je onda došlo do određenog krivičnog djela, mnogo težeg nego što je možda i namjera bila. Ali, niko ne postavlja pitanje kako i što, odakle, ko je to postavio, kako je to omogućeno, ” upozorava Pavićević.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније