Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 02. 2013. 20:25 >> 20:29

LJUDSKA I MANJINSKA PRAVA

O marginalizovanim grupama u maju

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u maju će imati najnovije rezultate istraživanja diskriminacije marginalizovanih društvenih grupa u Crnoj Gori, kazala je pomoćnik ministra Blanka Radošević Marović, u Podgorici tokom razgovora sa predstavnicima Delegacije Evropske unuje u Crnoj Gori, šefom sektora za politiku, evropske integracije i trgovinu Albertom Kamaratom i zamjenikom Šefa operativnog sektora Daun Ejdi Brd.

„Na sastanku je bilo riječi o načinu funkcionisanja Ministarstva, njegovim kapacitetima, kao i opredijeljenim budžetskim sredstvima za implementaciju politika iz domena rada tog Vladinog resora. Radošević Marović predstavnike Delegacije upoznala je sa aktivnostima na izradi Akcionog plana za poglavlje 23, posebno za oblast antidiskriminacije”, kaže se u saopštenju.

 

Ona je predstavila i nacrt Strategije za borbu protiv homofobije i transfobije, kao i rezultate rada radnih grupa koje su se bavile usklađenošću crnogorskog pravnog sistema sa evropskim zakonodavstvom u oblasti prava LGBT osoba, kao i analizom nastvanih planova i programa u crnogortskom obrazovnom sistemu sa stanovišta odnosa prema LGBT populaciji.

„Predstavnici Delegacije informisani su da Ministarstvo sprovodi monitoring diskriminacije u Crnoj Gori svake dvije godine. Ove godine u maju ćemo imati najnovije rezultate sprovedenog istraživanja diskriminacije marginalizovanih društvenih grupa u Crnoj Gori”, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Delegacija je upoznata i sa brojem procesuiranih slučajeva diskriminacije u Crnoj Gori za 2012. godinu, kao i sa pravilima i obavezom izvještavanja Zaštitnika ljudskih prava i sloboda o prijavljenim slučajevima diskriminacije od strane sudova, organa za prekršije, inspekcija i drugih organa koji dolaze u kontakt sa slučajevima diskriminacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније