Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 05. 2013. 11:23 >> 14:09
9

NEMA POVRIJEĐENIH

VIDEO: Pucao i palio u centru Podgorice

Filip Babović (21) uhapšen je zbog sumnje da je danas u centru Podgorice upotrebom vatrenog oružja i izazivanjem požara doveo u opasnost život više osoba, navodi se u saopštenju policije.

Policija sumnja da je Filip Babović danas u ulici Marka Miljanova u Podgorici, oko 10,30 časova, imao verbalnu prepirku sa D.Đ, službenikom Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, koji se u službenom vozilu „Pežo 407“, službenih registarskih oznaka, nalazio ispred autoservisa „Centar“, koji se nalazi u dvorišnom dijelu, iza stambene zgrade u navedenoj ulici.

 

Nakon prepirke Babović je, kako se sumnja, pošao do svog stana, odakle je uzeo pištolj marke „CZ“ cal. 7,62 mm, u ilegalnom posjedu. On je potom došao do mjesta gdje se nalazio D.Đ. i uperio je pištolj u njegovom pravcu, govoreći mu da ide ispred njega. D.Đ. je u jednom momentu uspio da pobjegne i da pozove policiju.

Dosadašnja kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Babović ispalio nekoliko hitaca u pravcu navedenog službenog vozila, od kojih je jedan hitac pogodio vozilo u blizini vrata suvozača. On je potom, sumnja se, benzinom, koji je uzeo iz autoservisa „Centar“, polio vozilo i zapalio ga.

Policijska patrola je na lice mjesta stigla veoma brzo. Policijski službenici su opkolili Babovića. Sumnja se da je on tada i policijskim službenicima prijetio pištoljem, uperivši ga u njihovom pravcu, nakon čega je ispalio nekoliko hitaca uvis. Potom je stavio pištolj na čelo, uz prijetnju da će izvršiti samoubistvo.

 

Jedan policijski službenik uspio da ga odgovori od te namjere i on mu je predao pištolj, nakon čega je lišen slobode.

O događaju su obaviješteni zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici i Viši državni tužilac u Podgorici, koji su ovlastili službenike PJ Podgorica da izvrše uviđaj.

 

Uviđajem je na kolovoznoj traci pronađeno šest čaura cal. 7,62 mm, dok su u dvorišnom dijelu pronađena tri metka i dvije čaure istog kalibra.

Vozilo marke „Pežo 407“ je u potpunosti izgorjelo.

Požar je zahvatio i autoservis „Centar“, čiji je zakupac V.B, koji je skoro u potpunosti izgorio. Drugi objekti i stvari nisu nijesu oštećeni.

 

Nadležni tužilac će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela, nakon čega će osumnjičeni F.B. biti predat tužiocu. Babović je, inače jutros izašao iz zatvora i poznat je po nasilničkom ponašanju.

Pištolj, meci, čaure i drugi tragovi biće upućeni u Forenzički centar na vještačenja, navodi se u saopštenju policije.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније